VERİMLİLİK PROJE ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Sanayi ve hizmet sektörlerindeki işletmelerin uygulamış oldukları verimliliği artırma projelerini teşvik etmek amacıyla “Verimlilik Proje Ödülleri”

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)’ nden odamıza ulaşan 03.03.2014 tarih ve 511 / 4509 sayılı yazıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına ve ekonominin verimlilik temelli, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak sanayi ve hizmet sektörlerindeki işletmelerin uygulamış oldukları verimliliği artırma projelerini teşvik etmek amacıyla “Verimlilik Proje Ödülleri” verileceği bildirilmektedir. Buna göre, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler uygulamış oldukları verimliliği artırma projeleri ile ödüle başvurabileceklerdir. Bunun yanı sıra, projelerin ön değerlendirme ve yerinde inceleme aşamalarında, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde çalışanların, akademisyenlerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de gönüllü değerlendirici olabilmeleri mümkün olacaktır.

Kaynak verimliliğini artırma, ürün hizmet kalitesini iyileştirme, süreç performansını artırma, maliyetleri azaltma/ karlılığı artırma, çalışma yaşamının kalitesini iyileştirme proje konularında verilecek olan Verimlilik Proje ödülüne başvurmak veya değerlendirici olarak süreçte yer almak için http://vgm.sanayi.gov.tr internet adresinde yer alan Başvuru Formunun 1 Nisan 2014 tarihine kadar doldurularak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğüne iletilmesi gerekmektedir.