AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU ALANYA DA TOPLANACAK

ALANYA’DA İLK KEZ TOPLANACAK A.Ü. SENATOSU TOPLANTISINA ODAMIZ EVSAHİPLİĞİ YAPACAK Akdeniz Üniversitesinin en önemli organı olan ve rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşan senato toplantısı Alanya’da ilk kez Odamızın ev sahipliğinde 15 Mayıs 2009 Cuma günü saat 15:00’da gerçekleştirilecek.

Görevleri arasında başta üniversitenin eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerinin esasları hakkında karar almak, üniversiteyi ilgilendiren bütün kanun ve yönetmelik taslaklarını hazırlamak, üniversitenin yıllık eğitim ve öğretim programını hazırlamak, bir sınava tabi olmadan fahri ve akademik ünvanlar vermek olmak üzere kanunla kendisine verilen çok sayıda görevleri yerine getirmek olan senatonun ilçemizdeki toplantısı bölgemiz eğitim hayatı bakımından da büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Rektör Prof. Dr. İsrafil KURTCEPHE başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı nedeni ile tüm rektör yardımcıları, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, yüksekokul ve meslek yüksek okulu müdürleri ile doğal senatörlerden oluşan 45 kişilik heyet 15 Mayıs Cuma günü ilçemize gelecek.  Saat: 11.30 da Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Alanya Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret edecek olan heyet, öğle yemeğinin ardından Saat: 15.00 de ALTSO meclis salonunda senato toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda Alanya’yı yakından ilgilendiren Alanya İşletme Fakültesi ile ALTSO Meslek Yüksekokulu’nun 2009-2010 öğretim yılında yeni bölümler açılması ve kapasitesinin güçlendirilmesi konularının da görüşülmesi bekleniyor. Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi’nin yeni Dekanı Prof Dr İbrahim Güngör’den alınan bilgiye göre senatonun Alanya’da açmayı planladığı bölümler “Ekonomi ve Finans, İnsan Kaynakları Yönetimi, Uluslar arası Ticaret ve İşletme Enformatiği” olacak.
GELECEK DÖNEM ÖĞRENCİ SAYISI BİNİ AŞACAK Bu dört yeni bölümün devreye girmesi ve daha önce alınan senato kararı gereğince hem İşletme Fakültesinde ve hem de ALTSO MYO’da ikinci öğretim açılacak olması gelecek yıldan itibaren fakülteye 500, ALTSO MYO’ya da 250 öğrenci daha kazandıracak. Böylece toplam öğrenci sayısı bini aşacak. A.Ü. Senato Heyeti toplantının ardından şehir turu ve akşam yemeğine katılacak olan heyet, geceyi de ilçemizde geçirdikten sonra  16 Mayıs Cumartesi günü ilçemizden ayrılacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Oda Başkanımız Kerim AYDOĞAN,  senatonun ilçemizde toplanmasının Alanya Üniversitesi fikrine önemli katkılar sağlayacağını ve senato üyelerinin Alanya’daki eğitim potansiyelini yerinde görmesi bakımından fırsat olarak değerlendirdiklerini söyledi. ALTSO’nun Alanya’nın üniversiteler şehri haline gelmesi yönündeki çalışmalarını da hatırlatarak,  “Toplantının Alanya’da yükseköğrenimin gelişmesi adına çok önemli bir gelişme olduğunun ve toplantıda Alanya için son derece müjdeli haberlerin çıkacağını  düşünüyorum” dedi.  ALTSO Başkanı son olarak, ilçemizde bir üniversite kurulması ve eğitim alanında yürütülen projelere çok önemli destek ve katkı sağlayan A.Ü. Rektörü Prof Dr İsrafil Kurtcephe’ye de teşekkür etti.