Foto Galeri

ALTSO’DAN KADINLAR GÜNÜ İÇİN DUYGULANDIRAN FİLM

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Hayatımızda Kadının Yeri’ konulu bir film hazırlattı.
Filmin gösterimi ALTSO Konferans Salonu’nda şehit anneleri, Alanya protokolü ve çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirildi. Film gösterimi büyük beğeni alırken katılımcıların zaman zaman güldüğü zaman zaman da göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı ‘Hayatımızda Kadının Yeri’ konulu filmin gösterimi yapıldı. Film gösterimi öncesi katılımcıları elinde karanfille ALTSO Konferans Salonu kapısında karşılayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Kadın insanın annesidir” dedi.

ŞAHİN’DEN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, selamlama konuşmasında ilk olarak şehit annelerinden bahsetti. Başkan Şahin, bu durumu da şöyle açıkladı, “Hazurunu selamlarken önceliği pek tabi ki bu vatan için aslan gibi evlatlarını feda eden şehit annelerimize ilk sırada yer verdim. Bu manada saygıdeğer protokolün affına sığınıyorum. Ancak Allah katında en yüce mekânlardan biri olan şehitlik makamına ulaşmış kahramanlarımızın anneleri bizim gönlümüzde öyle müstesna bir yere sahipler ki bunu kelimelerle dile getirmek çok zor. Onlardan Allah razı olsun. Aslında her Türk annesi bir Mehmetçiğin de annesidir. Nedeni şudur ki her Türk asker doğar. Bugün de aramızda şehit annelerimiz var. Onlar bizim onur konuğumuz, onlar bizim başımızın tacı. Bizlere düşen görev onlara evlatlık yapmaksa biz buna hazırız. Sağ olsunlar bugün de bizleri yalnız bırakmadılar, hoş geldiler, sefa getirdiler nur yüzlü annelerimiz” dedi.

Konuşmasında kadınlardan ‘Varlığımızı borçlu olduğumuz kutsal bir varlıktır’ diye bahseden Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Esasında kadınlarımızın değerini anlamak ve cinsiyetler arasındaki eşitliğe vurgu yapmak gibi sebeplerle kutlanan 08 Mart Dünya Kadınlar gününün varlığı bile dünyada halen kadınların ezildiğinin, haksızlıklara, çeşitli şiddet, taciz ve daha birçok olumsuz hadiseye maruz kaldığının bir kanıtı olarak değerlendirilebilir” dedi.

ŞAHİN: “GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUM”

Kadının günümüzde hak ettiği değeri göremediğine vurgu yapan Başkan Şahin, “Şayet günümüzde kadınlar hak ettiği değeri görseydi belki bugün bizler de bu tür vesileler ile toplanmayacaktık. Ancak ne yazık ki özellikle gelişmemiş toplumlarda kadınlarımızın çok daha fazla eşitsizliğe uğradığını görüyoruz. Tam tersine gelişmiş toplumlara baktığımızda ise kadının toplumda çok daha fazla yer bulduğu ve hatta iş dünyasında erkekler kadar var olduklarını görüyoruz. İşte cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermesi de bu manada bir kilometre taşı olmuştur. Onun üstün ve ileriyi gören bakış açısı kadınlarımızın kendisini belki de ilk kez değerli hissetmesine neden olmuştur. Bu vesile ile ülkemizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

ALTSO Yönetimi olarak kadınlara büyük önem verdiklerini belirten Başkan Şahin, “Buradan gururla ifade etmek de isterim ki 1991 yılında kurulan odamızda bizim dönemimizde ilk kez bir iş kadını yönetim kurulumuzda yer almaktadır. Banu Okan hanımefendi yönetim kurulumuzda aktif görevler üstlenerek gerçekleştirdiğimiz sayısız projede başarıyla yer almıştır. Yine meclisimizde de Fatma Taşpınar ve Ayşe Aras hanımefendi başarıyla görev yapmaktadır. Ben üç iş kadınımıza da çalışmalarımıza yaptıkları çok değerli katkılar nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.  Bununla birlikte kadın girişimciler kurulu üyelerimizin toplumda sergilediği iş kadını ticaret erbabı kimliğinin girişimci ruhu olan tüm kadınlara rol model olduğunu büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Bu açıdan da yaptığı çalışmalar nedeniyle ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Özlem Öz Kural’a da çok teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Hayatımızda Kadının Yeri’ konulu filmin gösterimi yapıldı

ETİKET

Foto Galeri