ALTSO’DAN KOSGEB DESTEKLİ BİR GEZİ DAHA

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO), KOSGEB destekli Bosna Hersek Gezisi başladı. Gezinin ilk gününde, ALTSO heyeti Başkan Mehmet Şahin öncülüğünde Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğinde Büyükelçimiz Haldun Koç ve Ticaret Ateşesi Sedat Yıldız i ile görüştü. Alanya Heyeti ilk gün gerçekleştirdiği yoğun temaslar çerçevesinde ülkenin en büyük 3.Şehrinin Belediye Başkanı Fuad Kasımoviç ile de bir araya geldi.Görüşmeye çok sayıda Bosnalı yatırımcı da katıldı. Şahin ayrıca Bosna’nın en etkin basın kuruluşlarına da röportaj verdi.

14 Şubat’ta başlayan iş gezisi 17 Şubat’a kadar devam edecek.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Bilal Sözen ve ALTSO üyelerinden oluşan Alanya heyeti, Bosna Hersek’teki ilk günlerinde  Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğinde toplantıya katıldı.

ŞAHİN: “İŞ GEZİMİZ HAYIRLI OLSUN”

Geziyi değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğinde Büyükelçimiz Haldun Koç’un misafiri olduk. Ticaret Ateşesi Sedat Yıldız ile Büyükelçimiz Haldun Koç, odamız organizasyonunda iş gezisine katılan Alanya heyetine Bosna Hersek yatırım fırsatları üzerine sunum yaptı. Biz de Alanya’mızın ekonomik sektörleri konusunda büyükelçimiz ve Ticaret Ateşemizi bilgilendirdik. Alanya olarak yabancı yatırımcıya verdiğimiz önem ve önceliği anlattık. İş gezimizin Alanya’ya ve Alanya ticaret hayatına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ALTSO’nun yurt dışına düzenlediği iş gezilerinden de bahseden Başkan Şahin, “Üyelerimizin isteği doğrultusunda KOSGEB destekli iş gezileri düzenliyoruz. İş gezilerimize katılan üyelerimiz yurt dışında yapılan üretimi inceleme fırsatı yakalayıp, son teknolojiyle yapılan çalışmaları yerinde görüyorlar” dedi.

Heyette yer alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ise, “ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ve ALTSO üyeleriyle geldiğimiz Saraybosna’da Büyükelçimiz Haldun Koç, Alanya ticaret heyetine Bosna Hersek’te yatırım fırsatları üzerine bir sunum yaptı. Çok deneyimli bir diplomat olan Saraybosna Büyükelçimiz Haldun Koç, ALTSO heyetini çok sıcak karşıladı. Alanya sevgisinden ve sık sık tatile geldiğinden bahsetti. Teşekkür ediyoruz. Koç’a göre, Bosna Hersek geleceği parlak bir ülke, inşaat ile turizm yatırımları için elverişli bir ortam var. Türk işadamları burayı gözardı ediyor ama Arap ülkelerinden yatırımcılar geliyor” diye konuştu.

ŞAHİN BOSNA MEDYASINA RÖPORTAJ VERDİ

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in ziyareti Bosna’da büyük ilgi gördü. Ülkenin en etkili Medya organları Şahin ile röportaj gerçekleştirdi. Şahin röportajda Bosnalı iş adamlarını Alanya’da yatırım yapmaya davet eti. Şahin iki ülke arasındaki tarihi bağlara da dikkat çektiği konuşmasında Bosna’da kendilerini evlerinde gördüklerine vurgu yaptı.

ŞAHİN’DEN ZENİCA BELEDİYESİ’NDE YATIRIMCILARA BİRİFİNG

ALTSO’nun iş gezisi kapsamında Başkan Şahin ve Alanya Heyeti,  Bosna Hersek’in 3. büyük şehri Zenica’da karşılıklı ticaret ve yatırım olanakları konulu toplantıya katılarak, Zenica Belediye Başkanı Fuad Kasumoviç ile görüştü.

Şahin toplantıda Alanya’nın ekonomik ve sosyal kültürel yapısını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Zenica’dan yatırımcıların da hazır bulunduğu görüşmelerde, Zenica Belediye Başkanı Kasumoviç’de Zenica’yı anlatan bir sunum yaptı. Başkan Şahin burada gördükleri yoğun ilgi ve misafirperverliğe vurgu yaparak, “Çok güzel bir kardeş ülkedeyiz. Buradaki yatırımcılar için Alanya cazip bir merkez. Ben açıkçası bu kardeş ülkede karşılıklı yatırımlar da yapılabileceğini düşünüyorum. Bosnalı iş adamlarını Alanya’mıza davet etiğimiz gibi bizim iş adamlarımız da derin  tarihi ve kültürel bağlarımız olan bu güzel ülkeye yatırım yapmayı öneriyoruz ” dedi.

ETİKET

ALTSO’DAN KOSGEB DESTEKLİ BİR GEZİ DAHA