ARA ELEMAN YETİŞTİRME KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MUHASEBE KURSU SERTİFİKALARI DAĞITILDI Alanya Halk Eğitim Merkezi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ve Alanya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle 04 Ekim 2010 – 03 Ocak 2011 tarihleri arasında düzenlenen bilgisayarlı muhasebe kursuna katılan 44 kursiyere sertifikaları verildi.

Muhasebe ve bilgisayar alanında ihtiyaç duyulan ara eleman açığının kapanması, lise ve 2 yıllık yüksekokul mezunlarına meslek kazandırılması amacıyla 3 kuruluşun işbirliğinde düzenlenen bilgisayarlı muhasebe kursu sona erdi. 01 Şubat 2011 Salı günü ALTSO Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikaları Oda Başkanı Kerim Aydoğan ve Alanya SMMMO Başkanı İffet Kan tarafından verildi. Kursun 376 saatlik bir program dahilinde gerçekleştirildiğini anlatan SMMMO Başkanı İffet Kan, 50 kişinin katıldığı kursta 44 kişinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.
ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise, geçen yıl düzenledikleri çeşitli eğitim programları ile 6 bini aşkın kişiye sertifika verildiğini belirterek, ara elemanların tam eğitim almalarının önemine dikkat çekti. Aydoğan, Oda olarak turizmden ticarete, hemen hemen her sektörde ara eleman yetiştirilmesi amacıyla kurslar düzenlediklerini ve bu konuda kendilerine gelecek işbirliği taleplerini de değerlendirdiklerini söyledi.