BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI ALTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) işbirliğinde 19 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 14.00’de ‘Bağımlılıkla Mücadele’ semineri gerçekleştirildi.

ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yanı sıra Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan, AHEP Rektörü Prof Dr Ebru Gülbuğ Erol, kurum müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Şahin, “2013 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana Alanya’mızın ekonomisi için ürettiğimiz projelerin yanı sıra sosyal sorumluluğumuzu da hiçbir zaman unutmadık. Bu sosyal sorumluluk bilinciyle bugün de ‘Bağımlılıkla Mücadele’ seminerimizi ALKÜ işbirliğinde gerçekleştirdik. Alanya Kaymakamımız Sn Dr Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörümüz Sn Prof Dr Ekrem Kalan, AHEP Rektörümüz Sn Prof Dr Ebru Gülbuğ Erol, kurum müdürlerimiz, siyasi partilerimizin ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda gencimizin katıldığı seminerimizde; her türlü bağımlılığın zararlarına değinip, evlatlarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Gençlerimizi bu bağımlılık bataklığına terk edemeyiz. Her kurum ve kuruluşun omuz omuza çalışmasıyla bu işin üstesinden gelmeliyiz. Bugün de Alanya’mız için, gençlerimiz için bu önemli toplantıyı odamız ev sahipliğinde gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduk. Seminerimize katılım gösteren başta Alanya Kaymakamımız olmak üzere tüm protokol mensuplarına ve değerli gençlerimiz ile kıymetli konuşmacılarımıza çok teşekkür ederim“ dedi.

KAYMAKAM ÜRKMEZER İLE REKTÖR KALAN’DAN ŞAHİN’E TOPLANTI TEŞEKKÜRÜ

Başkan Şahin’den sonra söz alan ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan ile bu önemli toplantıyı düzenleyen Başkan Şahin’e teşekkür ederek, bağımlılığın önlenmesi konusunda neler yapılması gerektiğini anlattı.

Toplantıda söz alan Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer ise toplantının önemine değinerek Başkan Şahin’e böyle önemli bir toplantı düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.
Bağımlılıkla ilgili önemli açıklamalar yapan Kaymakam Ürkmezer, “Bağımlılıkla mücadele en temel görev devletimize ait. Bu konuda başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla bu mücadeleyi tüm ülkemizde olduğu gibi Alanya’mızda da veriyoruz. Bu anlamda da hem güvenlik güçlerimiz hem de diğer kamu kurumlarımız olmak üzere sürekli bağımlılıkla mücadele toplantıları yapıyoruz. Bu mücadele toplumun bir bütün olarak hareket etmesi gereken bir konudur. Bizde bir bütün olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Ürkmezer’den sonra ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALKÜSEM-ALKÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Öğr. Üyesi Candan Terzioğlu ile Jandarma Narkotik Amiri Başcavus Mustafa Erken, bağımlılık sunumlarını katılımcılara yaptılar.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI ALTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ