BAKKAL VE MARKETLERİN SORUNLARI ALTSO’DA KONUŞULDU

BAKKALA “TURUNCU MARKET” UYGULAMASI

Odamız 1 ve 16’ıncı Meslek Komiteleri ile Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası tarafından düzenlenen toplantıda küçük gıda işletmeleri olan bakkal ve marketlerin durumu görüşüldü.

Gıda Toptancılarının da yer aldığı toplantı ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Gıda Sektörünün son yıllarda büyük alışveriş merkezlerinin yarattığı olumsuz havanın etkisinde kaldığını ve var olma savaşı verdiğinin hatırladığı toplantıya konuşmacı olarak ALTSO Başkan Yardımcısı Fevzi Yüksekkaya, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Veliddin Yenialp, ALTSO 1’inci Meslek Komite Başkanı Vahit Sabur ile 16’ıncı Komite Başkanı Fahrettin Değirmencioğlu katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Veliddin Yenialp, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile bakkal ve mahalle içinde bulunan market esnafının sorunlarının çözümüne katkı yapmak amacıyla “Turuncu Market” projesi geliştirdiklerini söyledi.
Büyük mağazalara karşı ayakta kalmak için birlik ve beraberliğin şart olduğuna işaret eden ALTSO Başkan Yardımcısı Fevzi Yüksekkaya da bu projenin hayata geçirilmesinin bakkal ve market esnafının dayanışmasına bağlı olduğunu söyledi. Yüksekkaya, bakkal ve marketlerin bazı şartları yerine getirerek kendilerini yenilemeleri ve teknolojinin getirdiği ayrıcalıkları iş yerlerine taşımalarının ardından tek tip görüntü ve ortak fiyat politikası ile bazı sorunları aşabileceğini söyledi.

ALTSO Başkan Yardımcısı, toptancıdan mal alırken de “Turuncu Market” uygulaması içindeki marketlerin güç birliği yapacağını ve bunun sonucunda da yüksek iskontolar alabileceklerini söyledi. Bunları yaparken bakkal ve marketlerin hizmet kalitesini de arttırmalarının önemine dikkat çeken Yüksekkaya; “Sadece tabela değiştirerek büyük mağazalar karşısında ayakta kalınması mümkün değil. Ortak akıl içinde tüketiciye kaliteli hizmet anlayışı sunulması gerekir” dedi.