BAŞKAN ŞAHİN İSKELEDE YAŞANAN SORUNLARA EL ATTI

Alanya Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette son günlerde iskelede yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı.
Başkan Şahin, “Alanya’mızda huzurun bozulmaması için her türlü çalışmaya destek oluruz” dedi. Kooperatif Başkanı Demirel de Şahin’in İskele’de daha önce yaşanan kaosu arabuluculuk yöntemiyle sona erdirdiğini hatırlatarak, “Sayın Başkanımız İskeleyi iyi bilir. Onun girişimleri ile bir önceki sorunu aştığımız gibi bu problemi de çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum” dedi.

İskelede geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan havuz sisteminin bozulması ile son günlerde başlayan tartışmaların daha fazla büyümemesi ve bölgede yeniden sulhun tesis edilmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Alanya Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bu amaçla ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti.

DEMİREL: “BAŞKANIMIZ HER ZAMAN BİZİM YANIMIZDA”

Alanya Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, “Bizim tek isteğimiz huzur ve barış içinde ticaret yapabilmek. Ancak son dönemlerde iskelede istenmeyen gelişmeler yaşanıyor. Önemli bir destekle oluşturulan havuz sisteminin bozulması bölgede tansiyonu arttırdı. Daha önce Balıkçılar Kooperatifiyle yaşadığımız kaosu da ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in arabuluculuğu ile çözmüştük. Şimdi de kendisinden destek almak onun görüş ve önerilerinden yararlanmak istedik” dedi.

Kooperatif Başkanı Demirel konuşmasını şöyle sürdürdü “Başkanımız bizim camiamıza hakim bir yönetici. Son yaşanan sorunlarla ilgili kendisiyle bir çalışma yaptık. Bizim iskelede istediğimiz huzur, herkes huzurlu bir şekilde ticaret yapsın. İskele yaşanılabilir bir yer olsun, başkanımızın da, Alanya’mızın da istediği bu. Biz bir kez daha başkanımıza geldik. Yine yardımcı oluyor. Kendisine çok teşekkür ederim, inşallah her şey güzel ve hayırlı olacak” dedi.

ŞAHİN: “SORUNLARI İYİ BİLİYORUZ”

Demirel’den sonra söz alan Başkan Şahin, yaşanan sorunları yakından takip ettiğini belirterek; “Sektöre yabancı değiliz ve dolayısıyla da sorunları gayet iyi biliyoruz. Daha önce de balıkçılar kooperatifi ile yatçılar kooperatifi arasında yaşanan sorunu sağduyu ile çözmüştük. Biliyorsunuz, bir otelci arkadaşımıza temlik vermişlerdi. Nihayetinde çeşitli sıkıntılar yaşanmıştı. Biz de aracı olmuştuk. Balıkçılar kooperatifi de, yatçılar kooperatifi de üyemiz. O zaman ortak noktayı bulmuştuk. Çok şükür bir sükunet hakim olmuştu. Ama iskelede daha çok düzenleme yapmak gerekiyor. Arkadaşlarımız fedakarlık yaparak orada bir sistem oturtmaya çalıştılar. Bu sistem Mayıs’a kadar güzel gidiyordu ama daha sonra sıkıntılar oldu. Bu sorunların çözümü için bizler elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Herkesin huzuru için üzerimize düşeni yaparız” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇÖZECEĞİZ”

Başkan Şahin, “Havuz sisteminin içinde yer almak istemeyen arkadaşlarımızın da görüşünü alarak başta sayın kaymakamımızla ve belediye başkanımızla ortak bir çözüm üreteceğiz. Taraflarla görüşmeler yapıp, talepleri alacağız. Onlarla yine birlik beraberlik çerçevesinde bir çözüm üreteceğiz. Alanya’mıza gelen neredeyse her turist bir şekilde iskeleye gidiyor. Bu bakımdan iskelede bir sorun çıkmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Ben sağduyulu biçimde bu sorunun da çözüleceğine inanıyorum” dedi.

ŞAHİN” ALANYA GÜVENLİ BİR ŞEHİR “

İskelede olduğu gibi geçmişte su sporlarında da bir takım sıkıntıların çözümünde üzerlerine düşeni yaptıklarını hatırlatan ALTSO Başkanı, “Bu tip hassas zamanlarda üzerimize düşeni yapmaktan kaçınmıyoruz ve kaçınmayız da. Geçmişte su sporlarında da birtakım sıkıntılar yaşamıştık. Orada da sektördeki arkadaşlarla bir araya gelerek sorunu çözmüştük. Alanya’mızın adını kavgalarla, gürültülerle değil güzelliklerle duyurmalıyız. Alanya’mız güvenlikli, huzurlu bir şehir. Biz bunu her yerde, yurt dışında da anlatıyoruz.” dedi.