Foto Galeri

BAŞKAN ŞAHİN’DEN GÜZELBAĞ MÜJDESİ

GÜZELBAĞ SANAYİ SİTESİ’NDE YER TAHSİSİ TAMAM SIRADA 18. MADDE VAR

ALTSO İmalatçılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi toplantısı ALTSO’da gerçekleştirildi. Toplantıya konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, projede yer tahsisinin gerçekleştiğini müjdeledi. Başkan Şahin, “Yer tahsisi gerçekleşti. Maliye bakanımız tahsise ilişkin belgeyi imzaladı. Şimdi sırada 18. Madde var” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu salonunda gerçekleştirilen ALTSO İmalatçılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi toplantısında, Başkan Şahin’in yanı sıra Kooperatif Başkanı Mahmut Köse ve kooperatif üyeleri de yer aldı.

SÖZ VERDİĞİMİZ TÜM PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

ALTSO İmalatçılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi projesinin kendi dönemlerine ait olduğunu açıklayan Başkan Şahin, “Göreve geldiğimiz gün aldığımız hizmet bayrağını üste taşımak için sözler verdik. Çok şükür verdiğimiz sözlerimizi ilk 6 ayda bitirdik. Çok şükür bize güvenenleri mahcup etmedik. İlk 6 ayda projelerimizin hepsini hayata geçirdik. Sözlerimizi hayata geçirdikten sonra rutin işlerimizi yapalım artık demedik, Alanya’mızın ticaret hayatını nasıl geliştirebiliriz diye düşündük. Projeler üzerinde yoğunlaştık. Bu projelerden bir tanesi de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası İmalatçılar Sanayi Sitesi projesiydi. Bu proje bizim dönemimizin projesi. Biliyorsunuz daha önce organize sanayi gündemdeydi ancak organize sanayi 2011 yılında maalesef daha önce de açıkladığımız gibi direğe toslamıştı ama basına açıklanmamıştı” dedi.

ŞAHİN: “PROJE GEÇMİŞTE DİREĞE TOSLAMIŞTI BİZ YENİDEN HAYAT VERDİK”

Başkan Şahin, “Biz oda yönetimine devraldıktan sonra projelerimizin hepsini hayata geçirdik. Sonra yeni projelere geçmeden daha önceden başlanan ama yarım kalan projelere bakalım dedik. Ama gördük ki sanayi projesi direğe toslamış. Sanayici arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, kamuoyuyla bu gelişmeleri paylaştık. Bu süreçte Mahmut Köse abimizle görüştük. Kendisi bize projeyi yapabileceğimizi söyledi. Bize geldi, bizde Ali Kamburoğlu, Serdar Uygun, Ahmet Paşaoğlu arkadaşlarımızla, yönetim kurulumuzla projeyi değerlendirdik. Bu projeyi yapabiliriz dedik. Ancak o süreçte oranın imar durumunu bilmiyorduk. Biz sanayi sitesini tahsis ettirebilmemiz için kooperatif adına kooperatifimizi kurduk. Sağolsun imalatçı firma üyelerimiz bize güvendi, teveccüh gösterdi. ‘Mehmet başkan siz ekibinizle bu projeyi yaparsınız’ dediler. Kendilerine bu güvenlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Biz de yapabileceğimize inandık” dedi.

Geçmişte projenin önünde mevzuatsal engellerin olduğuna vurgu yapan Başkan Şahin; “Mevzuatsal engeller vardı. İlk engel orası sanayi sitesi olarak lekelenmişti. Sanayi sitesi olarak lekelendiği için de biz direkt kooperatifimize tahsis alamıyorduk. Ancak ihale yoluyla satın alabiliyorduk. İhaleden de kaçmazdık ancak 5 dönüm bir yerde, 10 dönüm bir yerde yani değişik yerlerde olduğu için başkaları da bu ihaleye girebilirdi. Biz de kamu yararına bir iş yaptığımız için küçük sanayi sitesi olması için çabaladık ve bunu gerçekleştirdik. Buradan Erkan Demirci arkadaşımız da dahil olmak üzere bir sürü teknik arkadaşımızdan buranın lekelenme işini ücretsiz olarak yaptırdık. 700-800 bin TL olan projeyi. Küçük sanayi sitesi haline getirdik. Bundan önce de Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda olan yetkiyi Büyükşehir Belediyesi’ne aldık. Çünkü bakanlık da daha çok uğraşacaktık. Dolayısıyla biz lekeleme işlemlerini gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bizim projemiz oy birliğiyle geçti. Ben büyükşehir belediye meclis üyelerinin tamamına da teşekkür ediyorum. Biz bu süreçte Ankara ofisimizin de desteğiyle projeyi bizzat takip ettik. Ertelenen seçimlerimiz öncesi de Başbakanımız onaylamıştı. O zaman söylemiştik, imza atıldı inşallah yer tahsisi de kısa sürede gerçekleşecek diye” dedi.

Geçtiğimiz hafta proje kapsamında Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın imzayı atarak yer tahsisini gerçekleştirdiğini açıklayan Başkan Şahin; “Geçen hafta Maliye Bakanımız imzayı attı, projemizin kamu yararına Alanya’mızın yararına olduğunu kanaatine vardı ve yer tahsisini gerçekleştirdi. Alanya’mıza ve imalatçı firmalarımıza hayırlı uğurlu olsun. Şimdi burada 100 – 200 dönüm civarı tahsisi gerçekleştirdik ama Büyükşehir Yasası’yla birlikte kaymakamlıktan Alanya Belediyemize geçen bir arazi vardı 100 dönüm civarı onu da Alanya Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Bu araziyi de projemize katmayı hedefliyoruz. Daha sonra da 18. Maddeyi uygulayıp büyükşehir belediyemizin ve Alanya belediyesinin desteğiyle birlik beraberlik çerçevesinde inşallah projemizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Alanya’mızın ihtiyacı olan bir proje bu. Mahalle aralarına sıkışıp kalan imalatçı firmalarımız rahata kavuşacak. Alanya’mızın marka değerine de önemli katkı verecektir bu proje” dedi.

ŞAHİN: “BOŞ DURMAYACAĞIZ”

Sanayi sitesi projesinin ardından yine boş durmayacaklarına dikkat çeken Başkan Şahin, yeni hedeflerini şöyle açıkladı: “Bunun yanında boş durmayacağız, bu projeyi başardıktan sonra Alanya Belediyemizle, kaymakamlıkla, bakanımızla, milletvekillerimizle, sivil toplum örgütlerimizle omuz omuza inşallah galericiler sitesini kuracağız, matbaacılar sitesini kuracağız, iskeleyle yat limanını değiştireceğiz, AKDAĞ Kayak Merkezi’ni hayata geçireceğiz, golf sahalarını hayata geçireceğiz. Hal projesini nasıl hayata geçirdiysek, ALTSO Turizm MYO’yu nasıl hayata geçirdiysek aynı şekilde bu projelerimizi de hayata geçireceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Alanya’mıza hizmetlerimiz devam edecek.  Ben tekrardan bana güvenip yola çıkan arkadaşlarımızın tamamına çok teşekkür ediyorum. Onları mahcup etmedik, inşallah alnımızın akıyla Rabbimin yardımıyla kalan süreci de tamamlayacağız”

ETİKET

Foto Galeri