DEVLET DESTEKLERİ VE TEŞVİKLERİ ALTSO’DA ANLATILDI

Litvanya Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçiliği tarafından Litvanya Kalkınma İşbirliği ve Demokrasiyi Geliştirme Programı kapsamında ALTSO ve Panevezys Ticaret Sanayi ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde yürütülecek olan ‘Kadınları İş Dünyasında ve Girişimcilikte Destekleme Projesi’ ALTSO’da başladı.

Proje; Alanya’da girişimci ruha sahip kendi işini kurmak isteyen ve halen iş hayatında çalışmakta olan kadınları desteklemek amacıyla ALTSO tarafından hazırlandı.

Proje kapsamında planlanan eğitim paketi bugün ALTSO’da, Devlet Destekleri ve Teşvikleri konulu program ile başladı.  1 buçuk gün sürecek olan Devlet Destekleri ve Teşvikleri eğitiminin ilk bölümü ALKÜ Öğretim Görevlisi Nilgün İnce tarafından katılımcı kadınlara bugün aktarıldı.

Devlet Destekleri ve Teşvikleri konulu eğitim programı yarın 04 Eylül 2021 Cumartesi günü de devam edecek.

Girişimcilik konusunda KOSGEB’in teşviklerini ilk olarak katılımcılarla paylaşan İnce, daha sonra araştırma geliştirme, teknolojik üretim ve yerlileşme desteklere konusunda da ayrıntılı bilgi verdi.

‘EN BÜYÜK AVANTAJI GERİ ÖDEMESİZ OLMASI’

İnce, “Geleneksel girişimci eğitiminde KOSGEB karşısında yetkili birini görmek istiyor. İlk başta kuruluş desteği veriyor. Gerçek kişi işletmesine 5 bin TL, sermaye kuruluşu işletmesine ise 10 bin TL destek veriyor. Bunlar geri ödemesiz. En büyük avantajı geri ödemesiz olması. Programa başlarken KOSGEB üzerinden başvuru yapıyorsunuz. Uygun görülmesi durumunda destek ödemeleri yapılıyor. İleri Girişimci Destek Programına ileri girişimci eğitimini tamamlamış olan girişimcilerin kurduğu işletmeler başvurabilir” diye konuştu.

EĞİTİM PROGRAMI

-Devlet Destekleri ve Teşvikleri Eğitimi   (Eğitmen:  ALKÜ Öğr. Gör.  NİLGÜN İNCE)

(Tarih: 3 Eylül 2021 Saat 10:00-13:00) 4 Eylül 2021 –  Saat: 10:00 – 16:00)

-Finansal Okur Yazarlık Eğitimi ( Eğitmen:  ALKÜ Öğr. Gör. HALİME ÖZAL)