HALKBANKASI İLE ÜYELERE ÖZEL KREDİ ÇALIŞMASI

ODA ÜYELERİNE UYGUN KREDİ İÇİN İŞBİRLİĞİ ŞARTLARI GÖRÜŞÜLDÜ Halkbank Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek ve Alanya Şube Müdürü Ahmet Yıldız 29 Ocak 2009 günü Odamız yönetimini ziyaret etti. Odamız ile Halkbank arasında yapılan görüşmelerde üyelerin kredi kullanmalarına olanak tanıyacak çalışmalar değerlendirildi.  Ziyarette ayrıca eğitime katkı sağlaması planlanan ALTSO logolu Kredi kartı bastırılması konusu da bankaya önerildi.

Ziyarette Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Kerim Aydoğan’ın da önerisi ile üyelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için bankalar vasıtasıyla kullandırılacak krediler konusunda ön görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler neticesinde Odanın Halkbank’a aktaracağı mevduat miktarı kadar Oda üyelerine acil ihtiyaç kredisi verilmesi önerildi. Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Kerim Aydoğan ayrıca Odamız logolu kredi kartları bastırılıp üyelere dağıtılması konusundaki düşüncelerini de Halkbank Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek’e iletti. Halkbank Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek her iki çalışmada da işbirliği yapmaya hazır olduklarını ve gerekli izin ve onay alınması halinde bu çalışmayla KOBİ’lere verilen Cansuyu Kredisi benzeri bir kredi kullandırılabileceğini, Odanın mevduatının da yine Oda adına bankada değerlendirileceğini söyleyerek, “Hem odanın parası değer kazanacak, hem de biz Oda Yönetiminin bize aktardığı mevduat oranında oda üyelerine kredi vereceğiz. Çok başarılı bir çalışma olacağına inanıyorum. Konu ile ilgili de en kısa sürede bilgi vereceğim’’ dedi. Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Kerim Aydoğan’ın da, üyelerin küçük ve ani ihtiyaçlarına bu gibi pratik çalışmalarla çözüm üretmeye çalıştıklarını söylerken, amaçlarının tüm Alanya’yı kucaklayan büyük projelerle kalıcı hizmetler bırakmak olduğunu sözlerine ekledi.