ODAMIZ ASAT 2010 KONFERANSINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

34. ULUSLAR ARASI AMERİKAN ARAŞTIRNALARI KONFERANSI ALANYA’DA ASAT tarafından bu yıl 34’üncüsü gerçekleştirilecek olan ve ‘’Dil Sanatı’ konusunun işleneceği, Amerikan Araştırmaları Konferansı 3-4-5 Kasım 2010 tarihlerinde Alanya’da Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde odamızın konferans ve toplantı salonlarında gerçekleşecek.

Hacettepe Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü Türkiye Amerikan Araştırmaları Birliği ASAT 1988 yılında Türkiye’de Amerikan Edebiyatı ve Kültürü ile ilgili çalışmaları yapmak ve bu çalışmaları desteklemek ve Türk ve yabancı bilim adamlarının akademik araştırmalarda işbirliği yaparak çalışmalar yapmalarına ön ayak olmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla ASAT (Amerikan Studies Association Of Turkey)  düzenli olarak her yıl konferanslar, bilimsel toplantılar ve çalıştaylar düzenlemektedir. Bu toplantıların sonucunda da Türk bilim adamlarının makaleleri Türkiye Amerikan Araştırmaları Dergisinde (Journal Of Amerikan Studies Of Turkey) yayınlanmaktadır. ASAT tarafından bu yıl 34’üncüsü gerçekleştirilecek olan ve ‘’Dil Sanatı’ konusunun işleneceği, Amerikan Araştırmaları Konferansı 3-4-5 Kasım 2010 tarihlerinde Alanya Belediyesi’nin desteği ile Alanya’da Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde odamızın konferans ve toplantı salonlarında gerçekleşecektir.   “Dil Sanatı” temalı bu yılki konferansa uluslar arası çapta değerli edebiyatçılar konuşmacı olarak katılacak ve birçok Amerikan Dili ve Edebiyatı doktora ve yüksek lisans öğrencisi ile uluslararası düzeyde edebiyat adamı da dinleyici olarak katılacaktır.