ODAMIZ ESSEN REISE CAMPING FUARINA KATILDI

ODAMIZ ESSEN’DE SES GETİRDİ Almanya’nın Essen kentinde yapılan 23 -28 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleşen  Reise Camping Essen Fuarına katılan Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Balıktay ve Meclis Üyesi Mehmet Türemiş Alanya’ya döndü.

Balıktay ve Türemiş Almanya’nın ticaret merkezlerinden biri olan Essen şehrinde uzun yıllardır gerçekleşen bu önemli organizasyona binlerce katılımcının iştirak ettiğini ve Alanya Stdandının da büyük ilgi gördüğünü söylediler. Ülkemizin bu önemli organizasyonda Türkiye, Side-Manavgat Otelciler Birliği ve ALTSO’nun standlarıyla temsil edildiğini açıklayan Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Balıktay, Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi  Dr  Rümeysa Çavuş’un da  Alanya Standına gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu ve fuarın ilçemiz adına çok başarılı geçtiğini ifade etti. Balıktay Alanya  Standında Kardeş Şehir Gladbeck Halkının da büyük ilgi ve desteğini gördüklerini söyledi. Balıktay, Almanya’nın halen ülkemiz turizm için büyük fırsatları barındırdığını da belirterek; “ Batı Almanya’nın ticaret merkezi Essen şehrinde neredeyse tüm dünya ülkelerinin stand açtığı  gerçekleşen  Reise Camping Essen Fuarı ilçemiz adın çok başarılı geçmiştir. Oda olarak açtığımız standa gösterilen ilgi önümüzdeki turizm sezonu öncesi umut verdi. Öyle sanıyorum ki 2010 Turizm sezonu geçen yıldan çok daha iyi geçecek. Bu manada Almanya’da çok daha fazla fuar organizasyonu yapılmasının gerektiğine inanıyorum. Çünkü Almanların yüzde 80’i muhakkak tatil yapıyor. Şayet bu ülkedeki girişimler artarsa Türkiye ve ilçemiz İspanya ve İtalya’dan daha fazla Alman turist ağırlayabilir” diye konuştu. Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi  Dr  Rümeysa Çavuş ise yaptığı açıklamada, bu sene çok büyük ilgi gören fuarın yıldızları arasında Alanya’nın da bulunduğunu ifade etti. Öte yandan Almanya Bisklet Federasyonu Başkanı Toni Kırcsh de Alanya Standına destek verenler arasındauydı.