ODAMIZDAN FİRMALARA İDARİ, HUKUKİ, MALİ BİLGİ DESTEĞİ

ALTSO’NUN İŞ MELEKLERİ GÖREVE HAZIR Odamız; bilgi ve tecrübe desteğine ihtiyacı olan firmalara mali, idari ve hukuki alanlarda rehberlik yapacak.Alanyalı turizmci, sanayici ve tarım sektöründe girişimcilerin özel ticari sırlarını saklı tutacak, işletme faaliyetlerinde ilerleme kaydetmesi için mali, hukuki ve idari işlerinde destek verecek farklı ve özel projeye imza atıyor.

Alanya’nın ticaret ve ekonomi alanındaki sektör temsilcilerinin kriz döneminde mali, hukuki ve idari işler konularında özel bilgilerinin danışmanlığını yapacak ‘İş melekleri’ projesini hayata geçirmek için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası çalışma başlattı. Hasta – doktor ilişkisi benzeri özel bilgilerin saklı tutulacağı danışmanlık hizmeti sayesinde kriz döneminde mali ve idare sıkıntı yaşayan işadamları için çıkış yolları üretilecek. Alanya Sanayi Ticaret ve Sanayi Odası ile Serbest Mali Müşavirler Odası (SMMMO) işbirliği ile ticaret odasında mali konularda danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. Her salı saat (10.00-12:00) – (14:00-16:00) arasında bilgilendirme hizmeti verecek olan mali müşavirler odası temsilcileri Alanya ticaretinde söz sahibi işletmelerin mali konulardaki sıkıntı ve önerilerini ele alacak bir çalışma başlatıyorlar. Konu ile ilgili değerlendireme yapan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Ticaret dünyası finans desteği kadar danışmanlık desteği isteyen bir alandır. Bu alanda başarılı işadamları ve krizlere karşı işletmesi dim dik ayakta duracak işletmelerin Alanya’da faaliyetlerine devam etmesi için iki odanın işbirliği ile hayata geçirdiğimiz hizmet merkezinin üyelerimize büyük faydalar sağlayacağı inancındayım diye konuştu. ASMMMO’sunu temsilen ALTSO’daki hizmet merkezinin açılışına katılan Sedat Vural ve Önder Kıvrak,  ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ile bir araya geldi. Aydoğan ve SMMMO temsilcilerinin bir araya geldiği görüşmede “İş Melekleri” projesi gündeme geldi. Projenin mutlaka hayata geçirilmesi için çalışma yapılmasının gerekli olduğunu söyleyen ALTSO Başkanı Aydoğan, proje kapsamında finans temsilcisi, avukat ve araştırma – eğitim uzmanı, bankacı, profesyonellerle çalışmak isteyen işadamlarının işletme sırlarını gizli tutacak, yön verecek ve çıkış yoları gösterecek Avrupa’nın gelişmekte olan kentlerinde uygulanan projenin Türkiye’de öncüsü ve örneğini ALTSO yapacak diye konuştu.