ODAMIZDAN VALİ VE REKTÖR ZİYARETLERİ

“ALANYA ÜNİVERSİTESİ İÇİN GEREKEN YAPILACAK” Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, Meclis Başkanı Mustafa Tuna ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti. Ziyaretlerde ALTSO heyeti, Rektör Kurtcephe ve Vali Yüksel’den Alanya’da üniversite kurulması için destek vermelerini istedi.

Ziyarete Oda Başkanımız Kerim Aydoğan, Meclis Başkanı Mustafa Tuna’nın yanı sıra;  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mevlüt Dalabasmaz, Fevzi Yüksekkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Namık Şenli, Mustafa Mut, Mehmet İhsan Direkçi, Serhat Kayış, Kerim Balıktay, Süleyman Kaya, Tamer Yalçın ve Meclis Üyesi Muammer Soylu da iştirak ettiler. Heyeti ilk ziyaretini Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’ye gerçekleştirdi. Ziyarette ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, ‘Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren öncelikli hedefimiz eğitime gerekli önemi vermek ve Alanya Üniversiteni hayata geçirebilmektir. Üniversite kurulması için gerekli projeleri ve destekler için gereken her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Bölgemizde turizm ve tarım ekonominin gelişmesi için öncelikli olarak akademik donanıma sahip bir Alanya üniversitesinin kurulması gerekiyor. Bu konuda bilgi ve birikim ve desteğinizi bekliyoruz. Alanya’da okullar hayırseverler ile açılıyor. Üniversitemizi sizin desteğinizle açmak istiyoruz’ dedi. Aydoğan ve beraberindeki heyetin üniversite kurulması yönündeki destek çağrısına Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ‘ Alanya’nın gelişmekte olduğunu çok yakından takip ediyor ve gözlemliyorum. Eğitim  alanında üzerimize düşen görev varsa her zaman hazırız. Alanya’da üniversite kuran rektör olarak  tarihe adımı yazmak isterim. Alanya bu ayrıcalığı hak ediyor. Tarım ve turizmin eğitimle desteklenmesi gerekli ve öncelikli. 7 Ocak’dan sonra Alanya ticaretinde bayrağı taşıma görevini aldınız. sizin ve yönetim kurulunuzun meclisin başarılı çalışmalar yapacağından şüphem yok. Alanya için gerekli akademik desteği vermeye hazırız’ diye konuştu. Rektör Kurtcephe ziyareti ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti  Vali Alaaddin Yüksel’i ziyaret etti. Alaaddin Yüksel ALTSO’da görevi 7 Ocak’dan sonra devralan Kerim Aydoğan ve yönetim kuruluna başarı dileklerinde bulunarak Alanya için başarılı çalışmalar beklediğini söyledi. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Rektör Kurtcephe’nin ziyaretinde Alanya’da üniversitenin kurulmasına yönelik isteklerinin gündeme geldiğini belirterek, Alanya’da eğitim her zaman hayırseverlerin desteğiyle çok ciddi mesafeler almaktadır. Bölgemizde en önemli sorunlarının başında bir üniversitenin olmaması gelmektedir. Üniversitenin kurulması halinde Alanya’nın gelişme anlamında ciddi mesafeler kaydedeceği inancındayız. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz’ dedi. Vali Yüksel, ‘ Alanya eğitim alanında Akdeniz bölgesinde ayrı bir öneme sahip. Hayırseverlerin eğitime verdiği önemi çok iyi biliyorum. turizmin incisi Alanya’nın sosyo kültürel ve ekonomik yapısına bakıldığında üniversite kurulması gerekli ve önceliklidir. Alanya’da birlik ve beraberlik içinde çok güzel şeylerin başarılacağına inanıyorum. Sizin birlik ve beraberlik konusundaki öncülüğünüz çok iyi takip ediyor ve biliyorum. Alanya sizlerin hedefleri ve  azmiyle çok güzel başarılara imza atacaktır.’dedi.

ODAMIZDAN VALİ VE REKTÖR ZİYARETLERİ