ŞAHİN’İN BİR TALEBİ DAHA KARŞILIK BULDU

Şahin’den Alanya’ya bir müjde daha

Bugüne kadar B sınıfı olarak hizmet veren Alanya Gümrük Müdürlüğü, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in girişimleri sonucu A sınıfı oldu. Bundan böyle Alanya Gümrüğünde her türlü işlem yapılabilecek ve bazı işlemler için Antalya’ya veya Taşucu’na gidilmesine de gerek kalmayacak.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İthalat ve ihracat faaliyetlerinde bulunan  iş adamlarımızın  hem zaman hem de maddi kayıplarının önüne geçilmiş oldu. A Sınıfı Gümrük Alanya’mıza hayırlı olsun.  Güçlü ALTSO Güçlü Alanya sloganı ile çıktığımız hizmet yolunda Alanya’mıza önemli bir hizmetin daha kazandırılmasına vesile olmaktan onur duyuyorum ” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’in, 11 Mayıs 2017 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yaptığı ‘Alanya Gümrük Müdürlüğü A sınıfı olsun’ başvurusu bakanlık tarafından uygun görüldü. B sınıfıyken sadece yolcu ve yolcu beraberinde gelen eşya ve müsteşarlıkça belirlenen gümrük işlemlerini yapan Alanya Gümrük Müdürlüğü A sınıfı olmasıyla birlikte artık her türlü gümrük işlemlerini yapabilecek.

ŞAHİN: “ZAMAN KAYBI OLUYORDU”

Alanya Gümrük Müdürlüğü’nün A sınıfı olmaması nedeniyle ithalat ve ihracat yapan firmaların büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Başkan Şahin, “Alanya Gümrük Müdürlüğümüz ithalat ve ihracat işlemlerinde yetkili olmadığı için firmalarımız Antalya Gümrük Müdürlüğü’ne ve Taşucu Gümrük Müdürlüğü’ne gitmek zorunda kalıyordu. Bu hem zaman kaybına hem ekonomik kayıplara sebep oluyordu. Bizde ALTSO olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na Mayıs ayında yazı yazdık. Alanya’mızdaki 50 firmanın 64 ülkeye ihracat yaptığına değindik. Bu ihracatlardan 2016 yılında 28.948.873 Dolar döviz gelirinin olduğunu belirttik” dedi.

Başkan Şahin, “Bakanlık yaptığımız talebi uygun gördü. Artık Alanya Gümrük Müdürlüğü A sınıfı oldu. Her türlü gümrük işlemini yapabilecek. Firmalarımızın evraklar için Antalya’ya gitmesine gerek kalmadı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.