YABANCI UYRUKLULARA SATIŞTA TAPU İŞLEMLERİNDE KOORDİNASYON

YABANCIYA SATIŞTA TAPU İŞLEMLERİ İÇİN KOORDİNASYON TOPLANTISI Odamızın “Emlak Komisyonculuğu ve Gayrimenkul Faaliyetleri” sektörünün temsil edildiği 17 Meslek Komitesi, ilçemizde yabancı uyruklulara satışta tapu işlemlerinin hızlı biçimde gerçekleştirilmesi ve bu konuda çalışma yapan kurumlarla işbirliği yürütmek amacıyla girişimlerini sürdürüyor.

Bu amaçla 15 Şubat 2010 Pazartesi günü Kaymakam Hulusi Doğan’ı ziyaret eden komite üyeleri burada İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şahin, Tapu Sicil Müdürü Çetin Özdemir ve Kadastro Müdürü İsmail Kasap ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular. ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Balıktay, Meclis Üyesi Taylan Gündeşlioğlu, Komite Başkanı  Hüseyin Kodal, Komite Üyesi Ali Rıza Ayyıldız ve Yusuf Yazar’dan oluşan ALTSO Emlak Komisyonu komitesi Üyeleri,yabancıya satışta  tapu işlemlerinin ilçemizde ülkemizin birçok yerine oranla daha hızlı gerçekleştiğini  ancak yaz dönemine doğru yaşanacak yoğunluk karşısında alınması gereken tedbirler  konusunda ilgili kurumlarla çok olumlu geçen fikir alışverişi yaptıklarını söylediler.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kaymakam Hulusi Doğan, inşaat sektörünün ilçemizin ana sektörlerinden olduğunu ve bu sektörde yaşanan daralmanın sadece inşaatçıları değil onlarla işbirliği içindeki tüm sektör ve işletmeleri olumsuz etkilediğini söyledi. Kaymakam Doğan, Yabancı Uyruklulara Satışta Tapu işlemlerinin  Ege Ordu Komutanlığı ve Alanya’daki kurumların çalışmaları olmak üzere iki ayakta gerçekleştiğini ve kendilerine düşen bölümde en hızlı ve eksiksiz hizmet verme gayreti içinde olduklarına işaret etti. Bu konuda ALTSO’nun da desteğini almaktan memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekleyen Kaymakam Doğan, “İnşaat ve Emlak Sektörü sadece ilçemiz için değil ülkemiz için de büyük bir kazanç kapısı durumunda. Bu sektördeki bürokrasiyi en aza indirgeme yönündeki gayretlerimiz kurumlar arası işbirliği sayesinde artarak devam edecektir” dedi. ALTSO Meclis Üyesi Taylan Gündeşlioğlu da , yabancı uyruklulara  tapu işlemlerinde 1 saatin bile bazen çok büyük önem taşıdığını, bazı büyük şirketlerin bırakın 3 gün, 3 saatte bile iflas aşamasına gelebileceğine dikkat çektiği konuşmasında, “Sayın Kaymakamımız,  Jandarma komutanımız, tapu sicil müdürümüz ve kadastro müdürümüzün yoğun çabaları ile tapu işlemlerinin Alanya ayağı gayet hızlı işliyor. Kendilerinden tapu işlemlerinde Ege Ordu Komutanlığı’ndan, ilçemiz ayağına kadar geçen sürecin nasıl işlediği konusunda bilgi aldık. Ancak biz de ALTSO olarak bu işleyişe katkı yapmak istiyoruz. “ dedi.