YÖK YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ ALANYA DA

YÖK YÜRÜTME KURULU ÜYELERİNDEN ALANYA DEVLET ÜNİVERSİTESİ VE ÖZEL VAKIF ÜNİVERSİTESİ İÇİN DESTEK Ülkemizdeki tüm yükseköğretim kurumlarının kurulması, geliştirilmesi, konusunda kurulmuş en üst kurul olan Yükseköğrenim Kurulu (YÖK)’ün en üst karar ve yürütme organı olan YÖK Yürütme Kurulu’nun üç üyesi Alanya’daydı.

Yükseköğrenim Kurulu üyesi ve dokuz kişilik Yürütme Kurulu üyelerinden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı ve aynı zamanda YÖK Yürütme Kurulunun tek bayan üyesi olan Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ,  Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Durmuş GÜNAY ve Ahmet Yasevi Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muhittin ŞİMŞEK ile YÖK Uzmanlarından İsmet EVİRGEN 11 Şubat 2010 günü Alanya’daydı. Oda Başkanımız Kerim AYDOĞAN’nın konuğu olan YÖK Üyelerinin ziyaretine Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi dekanı Prof Dr. İbrahim GÜNGÖR ile dekan yardımcısı Yrd Doç Dr Süleyman UYAR’da katıldı. Yapılan görüşmelerde Odamızın da öncelikli çalışma konularından olan Alanya’da yükseköğrenimin geleceği ile ilgili konular ele alındı. Konu ile ilgili olarak Alanya da mevcut yükseköğrenim kurumlarının yeni fakülteler açılmak sureti ile geliştirilmesi ve kısa süre içinde de bir bağımsız bir devlet üniversitesine dönüştürülmesi konusundaki çalışmalarımız hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Alanya da kurulması ile ilgili çalışmaların sürdüğü Hamdullah Emin Paşa Vakıf üniversitesi ile ilgili sürecinde hızlandırılması konusu da ele alındı. Odamızın ve Alanya’nın bu konuda ortaya koyduğu güç birliği ve iradenin son derece önemli olduğunu vurgulayan YÖK Üyeleri, Alanya’nın bu potansiyeli ile bir üniversite kenti olmayı hak ettiğini ve bu konuda sürdürülen çalışmalara gerekli desteği vereceklerini ifade ettiler. Konu ile ilgili açıklama yapan Oda başkanımız Kerim AYDOĞAN, oda olarak en çok önem verdikleri konu olan yükseköğrenim konusunda ülkemizin en yetkili kurumu olan YÖK’ün üst düzey yöneticilerini Alanya’da görmekten son derece memnun olduğunu ifade ederek, kendileri ile yaptığımız görüşmelerin son derece olumlu bir havada geçtiğini, Alanya’da bir devlet üniversitesinin ve kuruluş başvurusu yapılan Hamdullah Emin Paşa Vakıf üniversitesin bir an evvel kurulmasını arzu ettiklerini ve bu konuda Alanya’nın tüm kurum ve kuruluşlarımız ile destek vermeye hazır olduğunu söyledi.  Aydoğan, YÖK Yürütme Kurulu üyelerinin de Alanya için son derece önem taşıyan bu sürecin hızlandırılması için gerekli desteği ve yardımları yapacaklarını ifade ettiklerini sözlerine ekledi.