5. DÜNYA SU FORUMU: DÜNYANIN EN BÜYÜK SU ZİRVESİ

2080

Forum su sorunlarına çözüm bulmak için, küresel işbirliğine doğru atılmış en önemli adımlardan birisi

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi’nden odamıza ulaşan yazıda Dünya Su Konseyi tarafından her 3 yılda bir, ev sahibi ülkenin yetkilileri ile işbirliği içerisinde düzenlenen Dünya Su Forumlarının beşincisinin, Devlet Su işleri (DSİ), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)’ nin eş-organizatörlüğünde 16-22 Mart 2009 tarihlerinde, İstanbul’da Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşeceği bildirilmiştir. İstanbul’da yapılacak olan bu Forum, yerel, ulusal, bölgesel ve küresel çapta su kullanıcıları, karar alıcılar, su uzmanları ve çalışanları arasında geniş bilgi alışverişi ve gelişkin bir anlayış oluşturmayı hedeflemektedir. Ana teması “Farklılıkların Suda Yakınlaşması” olan Foruma, 20.000’in üzerinde delegenin katılması beklenmektedir. Dünya Su Forumunun Türkiye’ye ticari ve bilgi aktarımı konusunda büyük katkıları olacaktır. Söz konusu Forum kapsamında, Su için İş Dünyası Girişimi (BAW), uluslar arası iş dünyasının su konusunda sesini duyurmak, Forum’da üzerinde tartışılacak deneyimleri ve potansiyel çözümleri genişletebilmek için çalışmalar yapmaktır. BAW, ilk kez 2004 yılında, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonunun 13. oturumunda oluşturulmuştur. Dünyanın çeşitli bölgelerinden, birçok sektörden, büyük küçük iş dünyası kuruluşunu bir araya getiren, su konusunda uluslar arası iş dünyasının görüşlerini, faaliyetlerini, başarılarını ortaklıklarını koordine eden ve bilgi alışverişini sağlayan bir oluşumdur. BAW kapsamında yürütülen çalışmalara iştirak eden ve Ülkemizde TOBB çatısı altında hizmet veren ICC Türkiye Milli Komitesi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye açısından da büyük önem taşıyan su konusunda Türk İş Dünyasının görüşlerini, çalışmalarını, sorunlarını, ihtiyaç ve beklentilerini bu platformda duyurmayı amaçlamaktadır. Forum ile ilgili detaylı bilgi www.worldwaterforum5.org adresinden öğrenilebilir.

(ICC) Türkiye Milli Komitesi’nin bu yazısına istinaden üyelerimizin, öncelikli ve önemli su mesajlarını, su konusundaki vak’a örneklerini en geç 5 Ocak 2009 tarihine kadar odamıza ileterek Su için İş Dünyası Girişimi (BAW) platformuna aktif katılımları arzulanmaktadır.

Konu ile ilgili bilgilerinizi rica ederiz.