AFGANİSTAN’DAKİ YENİ VİZE UYGULAMALARI HK.

Afganistan’a gidecek iş adamları ve yatırımcılar için, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda, kapıda vize uygulamasına geçilmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza ulaşan yazıda, Ekonomi Bakanlığı’ndan gelen yazıya atfen, Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası (ACCI) tarafından Kabil Ticaret Müşavirliğimize iletilen e-postada, Afganistan’a gelecek iş insanları ve yatırımcılar için, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda, kapıda vize uygulamasına geçildiği bildirilmektedir.

Afganistan’a seyahat edecek iş insanları ve yatırımcılar Kabil’e gideceği hafta ACCI’ye (Mr.Omid Ghafoorzai, +93 (0) 75 202 58 54, ftip@acci.org.af) bilgi verilmesi talep edilmekte olup, kapıda vize için gerekli diğer adımlar aşağıda verilmektedir;

• Son 6 ayda alınmış noter onaylı ticaret sicili
  • Noter onaylı, minimum 100.000 ABD Doları bulunan banka hesap dökümü
  • Geçerli bir fotoğrafın bulunduğu doldurulmuş vize başvuru formu
  • Firmanın geçerli adresini belirten geçerli bir ticari doküman
  • Vize başvuru ücretinin ödenmiş olması
  • Firmanın orijinal mektubu
  • Sabıka kaydı

Detaylı bilgi ayrıca http://www.econsulate.gov.af/en/visa/visa-services-of-the-islamic-republic-of-afghanistan.html adresinde yer almakta olup, Ticaret Müşavirliğimizce, iş insanları ve yatırımcılarımıza büyük kolaylık sağlayacağı değerlendirilen uygulamada yürürlüğe girdiği ilk dönemlerde çeşitli sıkıntılar ile karşılaşılabileceği ifade edilmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.