Dosyalar

ALTSO GIDA FUARI’NDA STAND KİRALADI

Odamız tarafından, Fransa’nın başkenti Paris’te 19-23 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek SIAL 2014 Uluslararası Gıda Fuarı’na iştirak etmek üzere stand kiralandı.

Odamız tarafından, üyelerimizin yeni pazarlara açılmalarını sağlamak ve mevcut uluslararası ticari ilişkilerini güçlendirmek amacıyla, milli katılım organizasyonu İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen, dünyanın sayılı gıda ihtisas fuarlarından biri olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te 19-23 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek SIAL 2014 Uluslararası Gıda Fuarı’na iştirak etmek üzere stand kiralanmıştır.

1964 yılından beri iki yılda bir düzenlenmekte olan SIAL Uluslararası Gıda Fuarı, geçtiğimiz yıl 118.171 m² alanda düzenlenmiş, %84’ü uluslararası 5.890 katılımcı ve 200 ülkeden 150.258 ziyaretçiyi ağırlamıştır.

Gıda, içecek, süt, yumurta, konserve gıdalar, şarküteri ürünleri, şekerleme, bisküvi, pasta, taze ve kurutulmuş meyve ve sebzeler, organik ürünler, dondurulmuş gıdalar, deniz ürünleri (Pastacılık, Şekerleme, Gıda, İçecek, Et Endüstrisi) sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarının katılımcı olarak yer aldığı fuarda, geçtiğimiz yıl Türkiye katılımcı firma sayısı sıralamasında 3. ülke konumunda yer almıştır. Bu yıl ise Türkiye milli iştiraki 9000 m² alanda, 208 firmanın katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Üyelerimize yeni fırsatlar sunmasını arzu ettiğimiz söz konusu fuara, katılımcı olarak iştirakimizin yanı sıra bir de iş gezisi organize edilecektir. İş gezisine katılacak firma sayısı yeterli çoğunluğa ulaştığı taktirde,  KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi Desteği’nden de yararlanmak üzere KOSGEB’e başvurulacaktır. Söz konusu destek kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve Destek Yol Haritasını tamamlayarak destek sözleşmesi imzalayan işletmelerin konaklama, ulaşım ve fuar giriş ücretlerinin %50’si KOSGEB tarafından karşılanacaktır.

Söz konusu fuarda ürünlerini tanıtmak üzere yer almak veya iş gezisine katılmak isteyen üyelerimizden ön talepler alınacak olup, ilgilenen üyelerimizin ekteki başvuru formunu doldurarak, en geç 27 Haziran 2014 tarihine kadar Odamıza iletilmeleri gerekmektedir.

İrtibat:
Esme DURUSOY
Turizm, Dış İlişkiler ve Fuarlar Şubesi
Tel: 0242 5121697 / dahili 203,
Faks: 0242 5136907,
E-mail: turizm@altso.org.tr Başvuru formu için tıklayınız.

Dosyalar

• tıklayınız. (57,50 KB)