BREZİLYA YA YÖNELİK TİCARET HEYETİ 25-26 MAYIS

resmi ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet ile 25–30 Mayıs tarihleri arasında Brezilya’ya gezi.

TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza ulaşan 05.05.2010 tarih ve 0411/12374 sayılı yazıda Brezilya ya bi,r ticaret heyeti gezisi yapılacağından behsedilerek konunun üyelerimize duyurulması istenmiştirt. Buna göre Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın B.02.1.DTM. O.02.11.01–120002613 tarihli yazısında, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın beraberinde resmi ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet ile 25–30 Mayıs tarihleri arasında Brezilya’ya yönelik resmi bir ziyaret gerçekleştireceği; söz konusu ziyaret ile eşzamanlı olarak Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın da katkılarıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği tarafından, Brezilya’ya yönelik bir ticaret heyeti programının düzenlenmesi öngörüldüğü belirtilmektedir. Yazıda devamla, söz konusu ticaret heyeti otomotiv ana ve yan sanayi, medikal ürünler, kimyasal gübreler, demir-çelik ürünleri, inşaat malzemeleri, çimento, doğal taşlar (mermer ve traverten), cam eşya, takım tezgahları, elektrikli makineler, pompa ve kompresörler, havacılık sektörü yedek parçaları, elyaf ve iplikler, tarım ürünleri ve işlenmiş gıda ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren, uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların da katılabileceği bildirilmektedir. Ayrıca, söz konusu Ticaret Heyeti Programı kapsamında gidilecek şehirlerde, iki ülke üst düzey yetkililerinin katılımıyla düzenlenecek İş Forumunun yanı sıra, Türk ve Brezilyalı girişimciler arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirileceği ifade edilmektedir. Bilgilerini ve konunun üyelerinize duyurularak, Brezilya ticaret heyetine katılmak isteyen firmaların, 14 Mayıs 2010 Cuma günü mesai bitimine kadar, aşağıda irtibat bilgileri  yer alan İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB)Genel Sekreterliği’ne başvurmanızı rica ederiz.
BAŞVURU                                                 BREZİLYA PAZARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN:

Selçuk BAĞDATLI(İMMİB)                Esin ŞEN/Brezilya Ülkü Masası Sorumlusu (İGEME)
Tel:212–454 09 79                        Tel:312–471 22 23 (dâhili 206)
e-posta: bagdatlis@ immib.org. tr    E-posta:esins@igeme.gov.tr
Abdullah KESKİN (İMMİB)                Web:igeme.gov.tr