Dosyalar

CEP TELEFONU TAMİR BAKIM VE ONARIMCISI-MYK BELGESİ SINAV DUYURUSU

Bilindiği üzere kullanılmış cep telefonu ve tabletlerin belirli bir standartta yenilenerek, garantili ve sertifikalı bir şekilde “yenilenmiş ürün” olarak tekrar satışa sunulmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik 22.08.2020 tarihli ve 31221 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan Yönetmelik hükümleri uyarınca, “yenileme” işlemlerini yapma ve “yenilenmiş ürün” piyasaya arz etme faaliyetleri Bakanlıkça yetkilendirilen yenileme merkezleri tarafından yapılabilecektir.

Bakanlıkça veya Türk Standardları Enstitüsü tarafından belirlenen düzenleme veya standardlarda yer alan özelliklere uygun olarak alınmış hizmet yeri yeterlilik belgesine sahip yenileme yetki belgesi bulunan iş yerlerinde artık elektronik/haberleşme dalında diplomalı, ustalık belgesine ya da bu alanda mesleki yeterlilik belgesine sahip kişiler çalışabilmektedir.

Bu kapsamda Odamız tarafından, Cep Telefonu Tamir Bakım ve Onarımcısı (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen üyelerimiz veya çalışanları için yetkilendirilmiş belge kuruluşları ile iletişime geçilerek Alanya’da sınav organizasyonu yapılması için görüşmeler gerçekleştirilmekte; söz konusu kuruluşlar adına talep toplamak üzere ön başvuru alınmaktadır. Alınan talepler doğrultusunda sınavlar planlanacak olup, kesin sınav tarihleri ayrıca belirlenecektir.

Belge almak için sınava girmek isteyen üyelerimiz veya çalışanlarının aşağıdaki iletişim bilgilerinden Odamıza ulaşarak ve ekteki formu doldurarak, en geç 14.04.2023 Cuma günü mesai bitimine kadar ön başvuruda bulunmaları önemle rica olunur.

Bilgilerinize sunarız.

Ek: Başvuru Formu

Başvuru için irtibat:

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası

Voctest Merkezi

Tel: 0242 5121697–(dahili 217-221)

EKLER

• EK: Başvuru Formu (366,50 KB)