ONLAR BİZİM HEMŞEHRİMİZ: ULUSLARARASI GÖÇ VE KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM SEMİNERİ

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden gönderilen yazıda ASPAG, Antalya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içinde “Onlar Bizim Hemşehrimiz: Uluslararası Göç ve Kültürlerarası İletişim” konulu bir seminer dizisi düzenlenecektir. Antalya ve Alanya’da olmak üzere iki seminer merkezinde yürütülecek programı Friedrich Ebert Vakfı İstanbul Temsilciliği desteklemektedir.

Eğitim programının amacı, katılımcıların Antalya’da yoğunlukla yerleşik yaşayan göçmenler veya turizm amaçlı gelen yabancılarla iletişim sürecine katkı vermek ve göç ve uyum konusunda donanımlarını geliştirmektir. Programa konu ile ilgili il ve ilçe müdürlükleri, belediyelerin hizmet birimleri ve sivil toplum kuruluşlarının çalışan veya gönüllüleri kabul edilecektir. Eğitim Programı 6 Nisan-8 Haziran 2023 tarihleri arasında haftada bir kez olmak üzere her Perşembe Antalya’da saat 10.00-11.30 (Akdeniz Üniversitesi’nde) ve Alanya’da 15.00-16.30 arası (Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda – ALTSO) gerçekleştirilecektir. Programa katılım ücretsizdir. En az 7 (yedi) seminere katılan katılımcılara Program sonunda “Katılım Belgesi” verilecektir. Ayrıca Belge almaya hak kazanan katılımcılar, 15-16 Haziran 2023 tarihleri arasında planlanan “Uluslararası Antalya Göç Çalıştayı”na katılabileceklerdir.

Bu çerçevede, söz konusu seminer dizisine kurumunuz/biriminizdeki katılacak olan ilgili personelleri (en fazla 2 kişi) görevlendirilerek en kısa zamanda iletişim bilgilerinin proje görevlisi Natali UYAR’ın proaspag@akdeniz.edu.tr 0532 714 01 26 bilgilendirilmesini rica ederiz.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.