Dosyalar

COĞRAFİ VERİ İZİN – COĞRAFİ VERİ LİSANS DUYURUSU

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 10.12.2021 tarih ve 34221550-010.99-11163 sayılı yazısı;

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilen yazıda, coğrafi verilerin toplanması, üretilmesi, paylaşılması veya satılmasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının iznine tabi olduğu paylaşılmaktadır. Konu hakkında detaylı bilgiye cbs.csb.gov.tr adresindeki “Coğrafi Veri İzin-Coğrafi Veri Lisans” başlığından ulaşılabilmektedir.

Bu kapsamda, ilgili şirketlerin Ulusal Coğrafi Veri Sorumluluk Matrisinde yer alan otuz iki (32) adet coğrafi veri temasındaki coğrafi verilerden hangileri ile iştigal edildiğinin Bakanlığa bildirilmesi ve en kısa sürede “vize.csg.gov.tr” uygulaması üzerinden izin/lisans başvurusu süreçlerinin başlatılması gerektiğini, rutin ya da ihbar üzerine yapılacak denetimlerde mevzuata aykırı iş yapıldığının belirlenmesi durumunda izin bedelinin 10 katı tutarında idari para cezasının uygulanacağı ekteki yazı da belirtilmiştir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

EK BİLGİLENDİRME İÇİN TIKLAYINIZ

EK