Dosyalar

IX. MİLLETLERARASI TAHKİM SEMİNERİ

IX. Milletlerarası Tahkim Semineri 19 Nisan 2011, Ankara

Taraflar arasında çıkan uyuşmazlıkların, kendileri tarafından belirlenen hakemlerce çözümlenmesini amaçlayan Tahkim, dünyada ve ülkemizde yaygın uygulaması olan bir kurumdur. Son yıllarda, gelişen kitle iletişim ve ulaşım araçlarının etkisi, çok uluslu şirket sayısının artması, küreselleşme ve uluslararası ticaret hacmindeki büyük artışlar gibi nedenlerle, tahkim özel bir yargı yolu olarak dünya çapında ön plana çıkmıştır.

Uluslararası iş dünyası içerisinde milletlerarası tahkim alanında günümüzün en tecrübeli ve en kurumsallaşmış tahkim merkezlerinin başında gelen “ICC Milletlerarası Tahkim Divanı” 1923 yılında Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) bünyesinde kurulmuştur. Milletlerarası olma özelliğiyle, gizli, güvenilir ve tarafsız bir yapısı olan Divan, uluslararası ticari ihtilafların çözümünde en sık başvurulan kuruluşlardan birisidir.

Milletlerarası Ticaret Odası’nın hizmetlerini Türk İş Dünyasına ulaştırmak görevini üstlenen ICC Türkiye Milli Komitesi, ICC Milletlerarası Tahkim Divanı’nın deneyimlerini paylaşmak ve tahkim konusunda iş dünyasını aydınlatmak amacıyla her yıl geleneksel tahkim seminerleri düzenlemektedir.

Bu bağlamda, Milli Komitenin organize ettiği Milletlerarası Tahkim Seminerlerinin dokuzuncusu, TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı Başkanı John Beechey’nin katılımıyla,  19 Nisan 2011 Salı günü Ankara’da, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Salonlarında gerçekleştirilecektir.

Seminer, ICC Türkiye Milli Komitesi üyesi kişi ve kuruluşlar için iki katılımcı ile sınırlı olmak kaydıyla ücretsizdir. Kayıt ücreti, Milli Komiteye üye olmayan diğer katılımcılar için kişi başı 150 TL’dir.  İlgililerin ekte sunulan kayıt formunu doldurarak en geç 11 Nisan 2011 tarihine kadar ICC Türkiye Milli Komitesine iletmeleri gerekmektedir. EKLER
Ek-1 :   Program
Ek-2 :   Kayıt Formu
  Ayrıntılı Bilgi :
Yeliz Geriş
ICC Türkiye Milli Komitesi – ICC Turkey
Müdür – Executive Director
Dumlupınar Bulvarı No:252 (Eskişehir Yolu 9. Km) 06530 ANKARA
T +90 (312) 219 4254 (4 hat -4 lines)
F +90 (312) 219 4258

Dosyalar

• Program ()