LİBYA’YA YÖNELİK TİCARİ GEZİ DUYURUSU

DTM organizasyonu ile 21-23 Nisan 2009 tarihlerinde Libya ya yönelik ticari seyahat düzenlenecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 08.04.2009 tarih ve 1548 sayılı yazısı ile Odamıza ulaşan Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığın’ın 06.04.2009 tarih ve B.02.1.DTM.5.12.01-101 sayılı yazısında, ülkemiz ihraç ürünlerinin ve müteahhitlik sektörünün tanıtımı, ihracatçı firmalarımızın dış pazarlardaki paylarında artış sağlanması, iki ülke iş çevreleri arasındaki yatırım ve işbirliği imkanlarının arttırılabilmesi amacıyla, Devlet Bakanımız Sayın Kürşat Tüzmen başkanlığında, Dış Ticaret Müsteşarlığı Koordinatörlüğü, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonu ile 21-23 Nisan 2009 tarihleri arasında Libya’ya yönelik olarak bir “Türk Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı” düzenleneceği bildirilmektedir. Yazıda devamla, zengin enerji kaynaklarına sahip olan Libya ile ülkemiz arasındaki ticaret hacminin düzenli olarak arttığı belirtilmektedir. 2008 yılında Libya’ya yönelik ihracatımızın, bir önceki yıla göre %67 oranında artış göstererek 1 Milyar Doları aştığı, Libya’da iş yapan müteahhit firmalarımızın 2008 yılında aldıkları işlerin toplam tutarının 2,2 milyar doları bulduğu ifade edilmektedir. Ayrıca, 2009 yılı içerisinde ihale süreci sona ermiş olan 100 proje ile birlikte toplam 200 adet büyük müteahhitlik projesinin ihale edilecek olmasının müteahhit firmalarımız ile ihracatçı firmalarımıza yeni fırsatlar sunabileceği belirtilmiştir. Bu çerçevede, söz konusu heyete, müteahhitlik, inşaat malzemeleri, demir çelik, elektrik-elektronik, elektrikli makineler, gıda, plastik eşya, otomotiv, mücevher, ve mobilya sektörleri başta olmak üzere, uluslar arası standartlara uygun ürün ve hizmetler imal ve ihraç eden tüm sektörlerden firmaların katılabileceği belirtilmiştir.

Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı kapsamında, Libya’da iki ülke üst düzey yetkililerin katılımıyla bilgilendirme seminerinin de gerçekleştirileceği programda Türk ve Libyalı iş adamları arasında ikili iş görüşmeleri yapılacağı belirtilmiştir. Bu kapsamda, Libya Ticaret Heyeti Programına katılmak isteyen üyelerimizin en geç 13 Nisan 2009 Pazartesi günü öğlene kadar Odamız Projeler ve Kalite Koordinatörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
ALTSO Projeler ve Kalite Koordinatörlüğü
İlgili: Zehra KANMAZ