RUSYA TİCARET HEYETİ PROGRAMI

Rusya Federasyonu Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı 13-16 Mart

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)’ nden odamıza ulaşan 01.03.2011 tarih ve 411 / 5444 sayılı yazıda, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova resmi ziyareti ile eş zamanlı olarak, Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın katılımıyla, 13 – 16 Mart 2011 tarihleri arasında St. Petersburg ve Moskova’ya yönelik olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu organizasyonunda “Rusya Federasyonu Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı” düzenleneceği bildirilmiştir. Ticaret heyetine, tekstil ve hazır giyim, otomotiv ve yan sanayi, kimyevi maddeler, plastik ve plastikten mamul eşya, temizlik maddeleri, kağıt ürünleri, ilaç sanayi, medikal ekipmanlar ve hastane malzemeleri, gıda ürünleri, gıda işleme makineleri, elektrikli ve elektronik cihazlar, makine ve ekipmanları, tarım aletleri,  demir-çelik ürünleri,  inşaat malzemeleri, mobilya, mücevherat, madencilik ve müteahhitlik sektörlerinde uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden tüm firmalarımız katılabilecektir. Bu kapsamda, Rusya Federasyonu’nun St. Petersburg ve Moskova şehirlerinde, Türk ve Rus iş adamları arasında ticaret, yatırım, müteahhitlik ve müşavirlik konularının görüşülebileceği “İkili İş Görüşmeleri”nin gerçekleştirilmesi, ayrıca ilgili ülkenin iş çevrelerinin de katılımıyla Türk yurtdışı müteahhitlik, yatırım ve ihracat potansiyelinin tanıtımının yapılacağı ve iki ülke arası işbirliği olanaklarının değerlendirileceği “Türkiye – Rusya İş Forumu”nun düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu programa katılmak isteyen firmaların, www.immib.org.tr internet adresinde yer alan Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak, elektronik ortamda en geç 7 Mart 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Organizasyon kapsamındaki konaklama, uçak bileti, toplantı ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen firmaların, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin Halkbank Yeşilköy Şubesi (Şube Kodu:890) (IBAN No: TR60 0001 2009 8900 002P 0000 01; Swift Kodu:TRHBTR2A(XXX) EURO hesabına  1500- EURO (iptal durumunda geri iadesiz) ön ödemesini yaparak, ilgili banka dekontunu İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliklerinin  212-454 03 93  numaralı faksına (Tel: 212-454 09 70) veya abdullah.keskin@immib.org.tr e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir.