Dosyalar

UFUK AVRUPA DİJİTAL ENDÜSTRİ VE UZAY KÜMESİ BİLGİ GÜNÜ

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 20.01.2023 tarih ve 34221550-050.99-703 sayılı yazısı;

Avrupa Birliği’nin teknolojik gelişmeleri desteklemek amacıyla yürüttüğü Ufuk Avrupa Programı çerçevesinde “Dijital, Endüstri ve Uzay” başlığı altındaki hibe ve destek programlarını tanıtmak amacıyla 26 Ocak 2023 Perşembe saat 14:00’te TOBB İkiz Kuleler’de “Ufuk Avrupa Dijital Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü” gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK ve Birliğimiz işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Ufuk Avrupa Programı Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü”nde Avrupa’nın ve Türkiye’nin endüstriyel geleceği için stratejik olarak önemli olan kilit teknolojileri destekleyen 6 alandaki hibe çağrıları hakkında TÜBİTAK yetkilileri tarafından sunum yapılacak, ardından TÜBİTAK yetkilileri birebir görüşmeler gerçekleştirilecektir.

Bilgi gününe katılım için https://anket.tobb.org.tr/#/anket/deug adresinden kayıt olunması gerekmektedir.

Ufuk Avrupa Programı, özel sektörü bilimsel ve teknolojik yönden güçlendirmek, yenilik kapasitesi ile istihdamı artırmak ve rekabetçiliği sağlamak amacıyla Avrupa Birliği tarafından yürütülmekte, bu program çerçevesinde 2021-2027 yılları arasında 95,5 milyar Avroluk bütçe ile bilim ve yenilik faaliyetleri desteklenmektedir.

Ufuk Avrupa Programı kapsamında “Dijital, Endüstri ve Uzay” başlığı altında ülkemiz işletmelerinin de faydalanabileceği hibe çağrıları yayınlanmıştır. Çağrılar, Avrupa’nın ve Türkiye’nin endüstriyel geleceği için stratejik olarak önemli olan kilit teknolojileri desteklemekte ve;

• İklim-nötr, döngüsel ve dijitalleştirilmiş üretim
  • Dayanıklı endüstriler için kilit stratejik değer zincirlerinden özerklik,
  • Veri ve veri işleme teknolojileri,
  • Rekabet ve yeşil mutabakata uyum için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler
  • Dijital ve endüstriyel teknolojilerin insan merkezli ve etik gelişimi
  • Uzay-tabanlı altyapıların geliştirilmesi

konularında destekler sunmaktadır. Başlık kapsamında 1,5 Milyar Avro’luk bir bütçe öngörülmüştür. Çağrılara ilişkin liste ekte sunulmaktadır.

Söz konusu desteklerden faydalandırmak amacıyla 26 Ocak 2023 Perşembe saat 14:00’te TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilecek olan “Ufuk Avrupa Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü”ne katılım sağlamak isteyen ilgili üyelerimize duyurulur.

EK: Ufuk-Avrupa-Dijital-Endüstri-ve-Uzay-Kümesi-Bilgi-Günü

EK

•  EK: Ufuk-Avrupa-Dijital-Endüstri-ve-Uzay-Kümesi-Bilgi-Günü  (321,48 KB)