A.Ü. İŞLETME FAKÜLTESİ VE ALTSO MYO DA MEZUNİYET COŞKUSU

AÜ BAHAR ŞENLİKLERİ MEZUNİYET TÖRENİ BÜYÜK COŞKUYA SAHNE OLDU Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ilk, Alanya Meslek Yüksekokulu da ikinci mezunlarını verdi. Mezun olan öğrencileri Alanya Protokolü de yalnız bırakmadı.

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ilk, Alanya Meslek Yüksekokulu da ikinci mezunlarını verdi. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. İbrahim Güngör, Alanya’da üniversite okuyan öğrencilerin işsiz kalmayacağını söyledi. Mezuniyet töreninde işletme fakültesini bitiren öğrenciler arasında kura çeken Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, bir kız öğrenciyi işe aldı.
Törene Odamız Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Mut ile birlikte katılan Oda Başkanımız Kerim Aydoğan ise fakülte ve meslek yüksekokulunda ilk 5 dereceye giren 10 öğrenciye iş sözü verdi. Alanya İşletme Fakültesi’nin ve ALTSO Meslek Yüksekokulu’nun, iki gündür devam eden bahar şenlikleri mezuniyet töreniyle sona erdi. Fakülte şehre uzak kaldığı ve öğrencilerin halkla kaynaşması için ilk mezuniyet töreni Alanya iskele meydanında yapıldı. Törende açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. İbrahim Güngör yaptı. Alanya’ya geçen yıl geldiğini belirten Güngör, fakülte ve meslek yüksekokulunun bu seviyeye gelmesinde devletin katkısından çok Alanyalıların emeği olduğuna dikkat çekti. İşletme Fakültesi’nde geçen yıl sadece bir doçent ve 5 yardımcı doçent görev yaparken, şimdi 8 doçent ve çok sayıda yardımcı doçentin çalıştığını ifade eden Güngör, “Geçen sene 350 öğrenci vardı. Bugün 950 olan öğrenci sayısı gelecek yıl 2 bin 500 civarında olacak. Bunun yanında, artık doktora ve master yapan öğrencilerimiz olacak.” diye konuştu.
Fakültenin, artık kabına sığmaz hale geldiğine dikkat çeken Güngör, Alanya’da bağımsız üniversite kurmanın zamanı geldiğini söyledi. Bu arada, mezun olan öğrencilerin arasında kura çekip Deniz Gönen isimli kız öğrenciye iş imkanı sağlayarak bir ilki gerçekleştiren Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, fakülte ve meslek yüksekokulunun buraya kurulmasındaki zorlukları hatırlattı. Gelecek yıl öğrenci sayısının binlerle ifade edileceğini dile getiren Sipahioğlu, “Üniversite, Alanya’nın sosyal ikliminde değişim yaşanmasını sağladı.” dedi.
Daha 5 yıl önce Alanya’da fakülte kurulmasının sancısı yaşanırken, bugün ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Hulusi Doğan, “Kaliteli nüfusun en önemli etkenlerinden biri üniversitedir. Son yıllarda sosyal dokuda çok görünür bir değişim var. Turizm şehri olmasının yanında, üniversite öğrencilerini etkinliklerde görmenin farkını hissediyoruz.” şeklinde konuştu. Turizm şehri Alanya’da işletme fakültesi okumanın ayrıcalığı olduğuna dikkat çeken Doğan, burada okuyanların, özellikle turizm işletmesi alanında geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Tören, havai fişek gösterisiyle birlikte mezun öğrencilerin kep atmasının ardından ‘Gizli özne’ grubunun konseriyle sona erdi. Bahar şenlikleri adı altında düzenlenen mezuniyet töreninde sahneye çıkan genç müzisyenler öğrencileri coşturdu.

A.Ü. İŞLETME FAKÜLTESİ VE ALTSO MYO DA MEZUNİYET COŞKUSU