ALANYA ENGELSİZ KENT BİLİM, KÜLTÜR VE SPOR ŞENLİĞİ

ALANYA ENGELSİZKENT OLMA YOLUNDA DEV BİR ADIM ATTI Odamızın da katılarıyla gerçekleşen Alanya Engelsiz Kent Bilim, Kültür ve Spor Şenliği, başladı. Üç Gün sürecek olan şenliklerin ilk gününde özel çocuklarımız hem eğlendi hem spor heyecanını yaşadı. Alanya Protokol üyeleri şenliğin açılışından itibaren ilk günkü programa önemle iştirak etti.

Şenliğin açılış töreni Alanya Kaymakamlığı önünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şenlik yürüyüşü düzenlendi. Törene katılan protokol üyeleri ve öğrenciler, bando eşliğinde İskele meydanına yürüdü. Etkinlikler çerçevesinde İskele meydanında dans gösterisi yapıldı. Tören, resim sergisinin gezilmesi ve müzik dinletisi ile sona erdi. Açılış törenine Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Odamız Meclis Başkanı Mustafa Tuna ve tüm Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, ilgili kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Söz konusu etkinliğe Türkiye genelinde 300’e yakın engelli çocuğumuz ve gencimiz katıldı.

Alanya Engelsiz Kent Bilim, Kültür ve Spor Şenliği etkinlikleri, Saray Mahallesi Zimbitlik mevkisindeki Alanyaspor Tesisleri ve Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak spor müsabakaları ile devam etti. Turnuvanın ilk gününde basketbol ve futbol maçları düzenlendi.  Şenlik kapsamında, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası da gerçekleştirilecek. Şampiyonada, 260 engelli sporcu yarışacak. Özel çocuklarımızın mutluluğu görülmeye değerdi

ALANYA ENGELSİZ KENT BİLİM, KÜLTÜR VE SPOR ŞENLİĞİ