ALANYA GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, T.C. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Üniversitesi işbirliğinde düzenlediği Alanya Girişimcilik Yarışması kapsamında Alanya Girişimcilik Zirvesi ALTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Zirvede konuşan Başkan Erdem, girişimciliğin önemine değinerek, “ALTSO olarak her zaman girişimcilerimizi destekliyoruz” dedi.

ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen zirveye; ALTSO Başkanı Eray Erdem’in yanı sıra Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, KOSGEB İl Müdürü Dr İbrahim Uğur Erkış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, ALTSO Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Feyzullah Uludağ, ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Dr Meral Sayın ve çok sayıda girişimci katıldı.

“GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLİYORUZ”

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Eray Erdem, girişimciliği oda olarak her zaman desteklediklerini ifade etti. Başkan Erdem’in konuşması şu şekilde: “Herkesin ayağa yere basan bir fikri olmalı ve fikri hayata geçirebilmek için çalışmalı. Bu anlamda da fikirleri hayata geçirebilmek için bu zirveler Alanya’mız ve ülkemiz adına çok önemli. Bugüne kadar Alanya’mızda yapılmamış olması bir eksiklik. Çağı yakalamak adına bu zirveleri takip etmeliyiz. Bizim de paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz bu zirveye Alanya’mızın komşu ilçelerinden de müracaatlar yapıldı. Bu da bizler için memnuniyet verici.
Ülkemizin geleceğinin sağlam temellere oturtulabilmesi için girişimciliğin desteklenmesini de son derece önemli buluyoruz.
Bu kapsamda da ALTSO olarak gerek kadın girişimcilerimiz, gerekse genç girişimcilerimiz ile sürekli görüş alışverişinde bulunup, girişimci arkadaşlarımızın desteklenmesi konusunda neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz.
Alanya Girişimcilik Yarışması’nda da ödül almaya hak kazanan kıymetli girişimci arkadaşlarımızı da canı gönülden kutlar, iş hayatlarında başarılar dilerim” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”

ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın da konuşmasında üniversite olarak girişimciliğe önem verdiklerini belirtti. Rektör Yardımcısı Akın, “Girişimcilik zirvelerini üniversite olarak önemsiyoruz. Bu zirveler; girişimciye gerçekten ihtiyacı olan bir noktayı göstermek için veya girişimcilik için daha erken olduğunu gösterir. Bu konuda üniversitelerimize düşen görev girişimcilerimizi motive etmek, onlara doğru yolu göstermek. Doğru kişilerle tanıştırmak. Kişinin sahip olduğu enerjiyi maksimum derecede kullanmasını sağlamak. Biz üniversitemiz olarak paydaşlarımızla bu konuda çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

“DOĞRU ZAMAN ÖNEMLİ”

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner yaptığı konuşmada girişimcilik için doğru zamanın önemine dikkat çekerek, “Girişimcilik de doğru zaman çok önemli. Bunun en güzel örneği youtube isimli video sitesidir. Youtube’dan önce ona çok benzer bir site çıkmıştı ama başarılı olamadı. Hatta o site 8 milyon dolar civarında da destek almıştı. Ama tutmadı, iflas etti. Çünkü doğru zamanda ortaya çıkmadı, o dönem internet hızı iyi değildi. Ama doğru zamanda doğru işi yapan youtube başarılı oldu” dedi.

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve KOSGEB İl Müdürü Dr İbrahim Uğur Erkış da yaptıkları konuşmalarda, girişimciliğin önemine değinerek, ALTSO’nun girişimciliği desteklemişinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yapılan konuşmaların ardından, yarışmaya katılan takımlar jüri üyelerine sunum yaptılar.

Yapılan sunumların ardından jüri üyeleri yarışmanın kazananlarını açıklarken, ödüller de başarılı takımlara takdim edildi.

ALANYA GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ