ALANYA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ YENİ YERİNDE

SGK İRTİBAT BÜROSU, ALANYA SGK MERKEZİ OLARAK YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI Odamız tarafından katkı sağlanarak hizmet vermekte olan Alanya İrtibat Bürosu’nun ‘’Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi’’ ne dönüştürülmesi çalışmaları tamamlanarak yeni yerinde daha geniş ve donanımlı olarak hizmet vermeye başladı.

İlçemizdeki sigortalı potansiyeli göz önüne alınarak SSK hizmetlerinin ilçemizde verilmesi için Odamız tarafından kiralanarak tüm donanımları sağlanmak sureti ile hizmet vermekte olan Alanya İrtibat Bürosu’nun ‘’Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi’’ ne dönüştürülmesi çalışmaları tamamlandı. Odamız ve SGK Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesi, halen İrtibat Bürosu olarak kullnılan mekanının fiziki şartlarının Sosyal Güvenlik Merkezi için yetersiz kaldığı bildirilmiş olup, daha fazla SGK hizmetinin verilebilmesi için Odamız tarafından SGK kriterlerine uygun yeni bir yer kiralanarak İl Müdürlüğü kullanımına tahsis edilmiştir. Söz konusu yerde yapılan çalışmalar tamamlanarak, Alanya SGK Müdürü Olarak Muammer PARİN atanmış ve 23.11.2009 tarihinden itibaren Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi ünvanı altında ilçemiz Saray Mah Orkide Sokak No:2 Alanya adresinde faaliyetine başlamıştır. Konu ile ilgili  olarak bir değerlendirme yapan ALTSO Başkanı Kerim AYDOĞAN, önceki yıllarda sadece SSK irtibat bürosu olarak, bazı SSK hizmetleri için açılan irtibat bürosunun, tüm sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altına alınmasının ardından halkımızın tümünü ilgilendiren bir konuma geldiğini, bu nedenle ilçemizdeki irtibat bürosunun Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’ne dönüştürülerek burada verilen hizmetlerin çoğaltılması ile ilgili girişimlerinin olumlu sonuçlanmasını görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Aydoğan, Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü’nün yine ALTSO tarafından kiralanan ve SGK ya tahsis edilen oldukça geniş bir mekanda tüm Alanya halkının hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, burada şu anda önemli birçok SGK hizmetinin verilmeye başlandığını, kısa süre sonra da tüm SGK hizmetlerinin verilmeye başlanarak halkımızın ve üyelerimizin SGK hizmetleri için Antalya ya gitmesine gerek kalmayacağını belirtti. Konu ile ilgili çalışmaları vekatkılarından dolayı de SGK Antalya İl Müdürü Sayın Selim EROL’a çok teşekkür eden Aydoğan Alanya SGK Merkez Müdürlüğü’nün tüm Alanya ya hayırlı olmasını diledi. Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim EROL imzası ile Odamıza gönderilen 24.11.2009 tarihli yazısında, SGK’ya tabi çalışan ve emeklilerin işlemleri için Antalya’ya gelmek zorunda olduklarını ve buradan temin edilen evraklarla işlemleri yaptırmalarının gerektiğini, ancak Antalya ilinin konumu ve Alanya’nın kent merkezine uzaklığı dikkate alınarak vatandaşlarımıza daha yakın noktadan hizmet sunmak amacı ile Alanya’da Sosyal Güvenlik Merkezi Kurulmasına karar verildiğini belirterek Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi.      Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi Bilgileri:
Alanya SGM Müdürü               : Muammer PARİN
Alanya SGM Telefon Numarası : 0.242.519 50 66
Alanya SGM Faks Numarası     : 0.242.519 50 64
Alanya SGM E-Mail Adresi        : alanyasgm@sgk.gov.tr
Alanya SGM Adres                  : Saray Mah Orkide Sokak No:2  07400  ALANYA/ANTALYA
    Sıra No Şu an itibariyle Merkez Bünyesinde Yapılan İşler 1 Sağlık karnesi Aktivasyon işlemlerini yapmak.(4/a)ve(4/b) (4/c) aktif sigortalılar için 2 4(a) ve4(b) için hizmet birleştirme taleplerini almak 3 (4/b)için banka değişikliği işlemlerini yapmak  4 Sigortalı hak ve sahiplerinin maluliyet taleplerini almak ve İl Müdürlüğüne göndermek 5 Yaşlılık Toptan ödeme taleplerini almak ve il müdürlüğüne göndermek 6 Yurtdışı sürelerini borçlanarak aylık talebinde bulunan sigortalı ve hak sahiplerinin taleplerini almak ve il müdürlüğüne göndermek 7 (4/b) maaş dökümü ve gün dökümü alma işlemi yapmak (4/c) için sistem izin vermiyor 8 (4/b) Kızlar için maaş takibi işlemleri 9 (4/b) Erkekler için maaş takibi işlemleri 10 (4/a) için protez müsthaklık girişi 11 Almanya (AT 11)            Hollanda ( N-TUR 111) Avusturya (A-TR3)         Belçika (BT/8) Fransa (S 208 – 28 FT) Sağlık Yardım Belgelerinin düzenlenerek İl Müdürlüğüne gönderilmesi 12 (4/b) Terk İşlemleri 13 Yapılandırmada iptali düşenlerin işlemleri 14 .(4/a)ve(4/b) (4/c) aktif sigortalılar için Sağlık Karnesi Aktivasyon işlemlerini yapmak. 15 4(a)ve4(b) için hizmet birleştirme taleplerini almak 16 Emekli hak ve sahiplerinin banka değişikliği taleplerini almak ve sonuçlandırmak 17 Sigortalı hak ve sahiplerinin maluliyet taleplerini almak ve İl Müdürlüğüne göndermek 18 Yaşlılık Toptan ödeme taleplerini almak ve il müdürlüğüne göndermek 19 Yurtdışı sürelerini borçlanarak aylık talebinde bulunan sigortalı ve hak sahiplerinin taleplerini almak ve il müdürlüğüne göndermek 20 Emekli hak ve sahibi olanlara maaş ekstre dökümü ile gün dökümü işlemlerini almak

ALANYA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ YENİ YERİNDE