ALANYA, TURİZM SANAT ŞENLİĞİ İLE COŞTU

FESTİVALDE ODAMIZ DA ÜYELERİ İLE BULUŞTU Odamızın da katkılarıyla Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Şenliği coşkuyla gerçekleşiyor.  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılışı yapılan şenlikte Odamız da stand açarak üyeleriyle buluştu.

10. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Şenliği’nin açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde başlayan kardeş şehirler programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10. Yıl Pastası’nı kestikten sonra korteje katılarak, İskele’de şenliğin açılışını yaptı ve şenlik stantlarını gezdi. Almanya-Gladbeck, Avusturya-Schwechat, Yunanistan-Neo Ionia, Finlandiya-Rovaniemi Polonya-Wodzislaw, Letonya(Latviya)-Talsi, Litvanya-Trakai, Polonya-Bytom, Rusya Federasyonu-Moskova Güney Duma, Çek Cumhuriyeti-Spindleruv Mlyn ve yeni kardeş olunacak İspanya-Almunecar’dan gelen delegasyonlar için Kültür Merkezi’nde saat 15.30’da bir “hoş geldiniz” programı hazırlandı. Bu programda sırayla Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, bu yıl şenliğin “ Polonya Yılı” ilan edilmesi nedeniyle Wodzislaw Slaski Belediye Başkanı Mieczyslaw Kieca, Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç birer konuşma yaptılar. Şenlikle ilgili yapılan konuşmalarda kardeşlik ve dostlukların pekiştirilmesi gerektiği de vurgulandı. “Polonya Yılı” olması nedeniyle Polonya’dan gelen halk dansları grupları misafirlere yöresel danslarından oluşan bir gösteri sundular. Odamızın açtığı standa ise üyelerimize Odamız çalışmaları ile ilgili bilgi verildi. Odamızın çeşitli yayınları, şapka ve  kalem  dağıtılan standımızda ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Oda Başkanımız Kerim aydoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri iki gün boyunca standa üyelerimiz ile buluştu ve oda çalışmalarını kamuoyunun bilgisine sundu. Standımızı ayrıca kardeş şehir belediye başkanları ile çeşitli devlet büyükleri de ziyaret etti.  Ziyaret edenler arasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de yer aldı.

ALANYA, TURİZM SANAT ŞENLİĞİ İLE COŞTU