Foto Galeri

ALSİAD’DAN TÜRKİYE’YE UZANAN İSİMLERE JEST

ALANYA’YI ŞEHİR DIŞINDA TEMSİL EDENLERE ÖDÜL Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği, (TOBB) Turizm Konseyi Başkanı Kerim Aydoğan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Kemal Kaçmaz ve Süper Lig Hakemi  Kuddusi Müftüoğlu ile Mustafa Kamil Abitoğlu onuruna yemek verdi.

Beste Otel’de düzenlenen gecede 6 isme başarılarından dolayı plaket verildi. Davete, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Manavgat SİAD Başkanı Ahmet Boztaş ve Başkan Yardımcısı Okan Akın ile ALSİAD üyeleri de katıldı.
ALSİAD Başkanı Ahmet Öz, Alanya’yı ilçe dışında temsil eden değerlerin bir anlamda Alanya lobisini oluşturduklarını söyledi. Bu değerlerin Türkiye’nin çeşitli coğrafi bölgelerinde ülke adına gurur verici görevlerde bulunduklarını  belirten Öz, “Hepsinin ortak paydası Alanyalı olmalarıdır. Onları teşvik etmek, Alanya olarak onlarla gurur duyduğumuzu, hep yanlarında olduğumuzu ifade etmek üzere bu toplantıda beraber olmayı uygun gördük” dedi. Türkiye’nin çok hassas bir noktada olduğunu ifade eden Öz, “Tarihimizde yasaklar ve sansürlerle sınırlandırılmış konuların bugün konuşuluyor olması, içeriği net olmasa da hükümetin demokratik bir çaba içerisinde olduğunu ifade etmesi bile başlı başına bir kazançtır. Bu bağlamda, Güneydoğu da uzun yıllardır demokrasi, insan hakları can ve mal güvenliği ile bireyler arasındaki gelir ve eğitim uçurumunu düzeltecek, ülke barışı adına yaşanan vahim dönemi değiştirecek genç evlatlarımızın kaybedilmesine son verecek, ülke bütünlüğümüze saygılı çabaları memnuniyetle karşılamaktayız” diye konuştu. Bu konunun sadece iktidarın sorumluluğu olmadığını dile getiren Öz şöyle konuştu: “Başta iktidar partisi olmak üzere TBMM’deki tüm muhalefet partilerinin ve toplumun tüm kesimlerinin de katkısına ihtiyaç olduğu, şiddetin bir yöntem olarak kullanılmasının engellenmesi için herkesin sağduyulu hareket etmesi gerektiğinin altını çizeriz”
ALSİAD Başkanı Ahmet Öz’ün konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. Süper Lig Hakemi Kuddusi Müftüoğlu’na  ALSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bamyacı, Türkiye Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Kemal Kaçmaz’a ALSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Toprak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim’e ALSİAD Başkanı Ahmet Öz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Turizm Konseyi Başkanı Kerim Aydoğan’a ALSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Celal Taşkın, rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Süper Lig Hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu adına Kuddusi Müftüoğlu’na Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’na Kaymakam Hulusi Doğan plaket verdi. ALSİAD üyeliğine kabul edilen Erbil Gözütok’a ise ALSİAD Üyesi Bilal Kıral tarafından ‘Üyelik Belgesi’ verildi.
Plaket alan davetliler adına söz alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim de, lobi  oluşturma konusunda siyaset ve dernekleşmenin önemine değindi.

Türkiye’de sivil toplum örgütlerine üye olanların nüfusa oranının çok düşük olduğuna dikkat eken Dim, “Biz ne yazık ki sivil toplum örgütlerinde görev almaktan kaçıyoruz. İsveç’te her 100 kişiden 23’ü dernek üyesi. Almanya’da bu sayı yüzde 16, Pakistan’da yüzde 4, beğenmediğimiz İran’da yüzde 2,5. Türkiye’de ise bu sayı sadece binde 3. Alanya dışına uzanan kolların çoğalması gerekiyor. Alanya dışında bulunan çok az bürokrat var. Olanlar da aidiyet duygusunu kaybetmiş. Yıllardır Alanya’ya gelmemişler. Onlara Alanyalı olduklarını bir şekilde hatırlatmalıyız.” diye konuştu.

Foto Galeri

ALSİAD’DAN TÜRKİYE’YE UZANAN İSİMLERE JEST