Foto Galeri
Dosyalar

ALTSO MECLİSİ 2010 BÜTÇESİNİ ONAYLADI

1922

ALTSO 2010 YILI BÜTÇESİ 2 MİLYON 900 TL OLARAK ONAYLANDI Meclis Başkanı Mustafa Tuna başkanlığında yılın son meclis toplantısını yapan Oda Meclisimiz,  Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2010 yılı gelir ve gider bütçesini 2 milyon 900 bin TL olarak onayladı.

29 Aralık 2009 günü gerçekleşen Odamızın Aylık Olağan Meclis Toplantısında, 2010 yılı Oda Gelir – Gider bütçesi 2 Milyon 900 Bin Türk Lirası olarak kabul edildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Mustafa Tuna, yeni yılın tüm oda üyeleri, yöre halkı ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni etti. Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan ise, geçtiğimiz bir ayın faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Aydoğan konuşmasının başında 2009 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak başladı. 2009 yılının yaşanan genel ekonomik kriz ve çeşitli bölgesel etkenler nedeni ile özellikle ekonomik alanda zor bir yıl olduğunu, bu sıkıntılarının özellikle içinde bulunduğumuz kış aylarında kendisini daha da fazla hissettirdiğini belirten Aydoğan, Oda Yönetimi olarak kış aylarında yaşanan bu daralmanın aşılması için büyük çaba harcadıklarını, bukonuda özellikle eğitim ve kış turizminin canlandırılması için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.
Aydoğan : Bölgemizdeki duruma baktığımız zaman yaşanan bu durgunlukta, genel ekonomik krizinin etkileri olduğu kadar, bölgemizin yapısından kaynaklanan bazı olumsuzluların da etkisini görmekteyiz. Burada da en temel nedenin turizme bağlı hareketliliğin yılın sadece birkaç ayı ile sınırlı kalması olmasıdır. Gazipaşa havalimanının tam olarak hizmete girmesi, Alanya’ nın il olması gibi gelişmeler genel anlamda bölgemizin gelişmesine çok büyük katkılar yapacak olmasına rağmen, kış aylarında ekonomik canlılığı sağlayacak çalışmalar olmaması halinde yine tam olarak beklentileri karşılaması zor gözükmektedir. Bu nedenle öncelikle Alanya’da turizmi ve bölge ekonomisini destekleyecek kış aylarında da ekonomik canlılığı sürdürebilecek çalışmalar yapılması gerekliliği malumlarınızdır. Oda yönetim kurulu olarak da göreve geldiğimiz ilk günden bu yana en temel önceliğimiz de bu olmuştur. Bunun için birkaç ayrı konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu konuda en önemli katkıyı sağlayacağına inandığımız yükseköğrenimin kapasitesinin arttırılması konusunda yoğun çabalar harcadık. Bu konuda mevcut öğretim kurumlarının kapasitesinin arttırılması için çalışmalara devam ederken, yeni bölümlerin açılması için de girişimlerimiz devam etmiştir. Yine kış aylarında turizmin sürdürülebilir olması için, bölgemizi kültürel yönü ile ön plana çıkartacak bir çalışmayı başlattık. Alanya Kültür Turizm Kalkınma Projesi adı ile başladığımız ve Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediye Başkanlığı’nın da içinde bulunduğu proje çalışmaları, Akdeniz Üniversitesi tarafından halen sürdürülmektedir. Kamuoyunun değişik kesimlerinden gelen istek, öneri ve eleştirilere göre şekillenen proje son şeklini almak üzeredir. Projemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığının da ilgisini çekmiş olup, 4 Ocak 2010 günü projemizin bakanlık yetkililerine sunumunun yapılması için Alanya Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile birlikte Ankara’ya gideceğiz. Projemizin bakanlık programlarına da girmesi ve desteklenmesi için de çalışmalar yürüteceğiz. ‘’ Konuşmasına 17 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirilen Meclis toplantısından bu yana Oda Yönetim Kurulu olarak yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler vererek devam eden Aydoğan üyelerin 2010 yılını kutlayarak  konuşmasına son verdi.
Daha Sonra 2010 Yılı Gelir Gider Bütçe Tarsısı ve ekleri ile 2010 Yılında Uygulanacak Yıllık Aidat ve Hizmetler Karşılığı Ücretler Tarifesi Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa SÖZGEN tarafından sunuldu. Komisyon Başkanı Sözgen’nin  konuşmasının ardından 2010 Yili Gelir Ve Gider Bütçesi 2.900.000,00 Tl (İkimilyondokuzyüzbin Tl) Gelir Ve Gider Denk Olarak oybirliği ile kabul edildi. Yine 2010 Yılı Yıllık Aidat ve Hizmetler Karşılığı Alınacak Ücretler  Tarifesi ve 2010 yılı harcirah Rakamları da Yönetim Kurulu tarafından treklif edilen şekli ile oybirliği ile kabul edildi. Daha Sonra üyeler güncel konular ile ilgili dilek ve temennilerini dile getirdiler. Yönetim Kurulu Aylık Faaliyet Raporu Sunumu İçin TIKLAYINIZ…

Dosyalar

• Yönetim Kurulu Aylık Faaliyet Raporu Sunumu İçin TIKLAYINIZ... (1,82 MB)

Foto Galeri