ALTSO’DAN AVRUPA ÇAPINDA PROJE İLE TURİZME ÖNEMLİ KATKI

EKO İNOVASYON PROJESİ BAŞLIYOR

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Avrupa Birliği Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Programı kapsamında geliştirilen “INTOUR” adlı Eko-inovasyon Projesi ile Avrupa çapında 800.000 Avroluk bir proje konsorsiyumunun Türkiye ortağı oldu.

Hollanda’dan ECEAT (Avrupa Ekolojik ve Agro Turizm Merkezi) önderliğindeki proje kapsamında, Türkiye, İtalya ve Avusturya olmak üzere 3 farklı ülkeden birer bölge belirlenmiş olup, ALTSO’nun başarılı girişimleriyle, Türkiye adına tek ortak olarak Alanya seçilmiş bulunuyor.

2010 yılı Ekim ayı içerisinde başlayacak olan INTOUR projesi, Avrupa çapında sürdürülebilir turizme ilişkin ortak strateji ve araçların geliştirilip, yerel destinasyonlarda uygulanmasını hedefliyor.

Avrupa çapında sürdürülebilir turizm alanında sertifikalandırılmış otel sayısının artması, sektörün rekabet gücünün ve sürdürülebilirliğinin gelişmesi, yenilikçi yaklaşımların desteklenmesi ve bu alanda Avrupa çapında bir strateji oluşturulması projenin ana eksenini oluşturuyor.

Toplam bütçesi 800.000 Avro olan ve 36 ay sürecek proje kapsamında Alanya’daki proje faaliyetlerini koordine edecek ALTSO, bölgede eko-inovasyona yönelik bilgilendirme ve farkındalık kazandırma çalışmalarını yürütecek. Bu kapsamda Alanya’da öncelikle bir adet tanıtım toplantısı, iki adet de çalıştay düzenlenecek ve bölge turizminin sorunlarına uzun soluklu çözümler getirilmesine katkı sağlanacak. Projenin Türkiye ayağının uygulanmasında ALTSO’ya  Antalya merkezli TRIADA Danışmanlık firması destek verecek.

ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim AYDOĞAN ise, proje sayesinde aralarında Avrupa Ekolojik ve Agro Turizm Merkezi, İngiltere Seyahat Acenteleri Birliği, Hollanda Tur  Operatörleri Birliği, İtalya Çevre ve Kültür Turizmi Derneği, Almanya Bağımsız Seyahat Ticareti İşletmeleri Birliği gibi önemli kurumların bulunduğu bir konsorsiyumda yer almaktan mutlu olduklarını belirtti. Başkan AYDOĞAN, proje sayesinde Avrupa çapında ALTSO, Alanya ve Türkiye’nin tanıtımını sağlayacaklarını, sürdürülebilir turizm alanında uluslararası bir çalışmanın yerelde uygulanmasıyla Alanya’daki turizm sektörünün geleceğine katkıda bulunacaklarını, böylece ALTSO olarak üyelerine ve Alanya’ya da önemli bir hizmette öncülük edeceklerini de sözlerine ekledi.

Eko-inovasyon Hibe Programı Nedir?

Avrupa Birliği’nin 2007-2013 “Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Programı”nın bir ayağı olan “Eko-inovasyon Hibe Programı”, farklı sektörlerde çevresel etkileri azaltıcı veya ortadan kaldırıcı projeler ile kaynakların en uygun kullanımına katkı sağlamayı amaçlayan bir programdır.