GÖREVİNE BAŞLAYAN DEKAN ALTUN ODAMIZI ZİYARET ETTİ

DEKAN ALTUN GÖREVE BAŞLADI 2010 Temmuz ayında Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşu resmiyet kazanan  Akdeniz Üniversitesi Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanlığına geçtiğimiz ay atanan  Prof. Dr. Akın Altun, görevine başladı. Altun, göreve başlar başlamaz 03 Mart 2011 günü Odamızı ziyaret etti.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılarak A.Ü.Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Akın Altun, görevine başladı. Altun, Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör ile birlikte Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) yönetimini ziyaret etti. İlçe hakkında Oda Başkanı Kerim Aydoğan’dan bilgi alan Altun, “İzmir için ‘Ege’nin incisi’ derler. Alanya’da hem Akdeniz’in hem de Türkiye’nin incisi. Kaliteli ve iyi bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Öğrenci alım çalışmalarına da başladık. Birikimlerimi Alanya için kullanacağım. Alanya’ya farklı bir mühendislik bakış açısı getireceğim. Kolları sıvayıp, hemen işe başlayacağız” dedi. Altun, daha sonra Kaymakamlık ve belediyeyi de ziyaret edeceğini belirtti.
ALTSO Başkanı Aydoğan ise, Dekan Altun’dan tek isteklerinin öğrencileri çok iyi bir şekilde yetiştirmeleri olduğunu söyledi. Oda olarak Alanya’da eğitim ve öğretime çok büyük önem verdiklerinin altını çizen Aydoğan, “ALTSO, yükseköğrenimin yaygınlaşması için  her zaman yanınızda olacaktır. Öğrencileri iyi bir şekilde yetiştirerek topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamak çok önemli bir görevdir. ” diye konuştu.