Foto Galeri

PROJE ÇALIŞMASI YAPAN GENÇLER ODAMIZDAYDI

GENÇLER YOKSULLUĞU ARAŞTIRIYOR Antalya Aktif Gençler Grubu tarafından yürütülen Yoksullukla Mücadelede Gençlik Köprüsü adlı proje kapsamında 6 ülkeden 20 genç, bir hafta süreyle geldiği Alanya’da Odamızı ziyaret etti.

Gençler proje kapsamında yoksulluk ve fırsat eşitsizliği konusunda araştırma yapacak. Antalya Aktif Gençler Grubu’nun Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Avrupa Birliği Gençlik Eylemde Programı Eylem Kursu kapsamında düzenlediği Yoksullukla Mücadelede Gençlik Köprüsü adlı projede, Türkiye, Estonya İtalya, Litvanya, Romanya ve Slovakya’dan toplam 20 genç, yoksulluk ve fırsat eşitsizliği konusunda araştırma yapmak üzere Alanya’ya geldi. Proje Koordinatörü Güner Taş, gençlerin, kendi ülkelerindeki, Avrupa’daki ve dünyadaki yoksulluk, sosyal dışlanma ve fırsat eşitsizliği konularında araştırmalar yaparak, söz konusu sorunlarla mücadele konusunda sivil toplum örgütleri için yeni çalışma yöntemleri düzenleyeceklerini anlattı. Alanya’da bir hafta süre kalacak olan gençler, ilçenin ekonomik durumu hakkında bilgi almak için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İlçe hakkında bilgi veren Oda Başkanımız Kerim Aydoğan, 160 binin üzerinde yatak kapasitesi bulunan ilçede, yaz sezonunda işsizliğin olmadığını anlattı. Aydoğan, “İlçemizde, turist gelmediği zaman işsizlik sorunu olmaktadır. Bunu da kış turizmi ile gidereceğiz. Alanya şanslı bir yer. Burada işsizlik az boyutta. Turizm ve tarım sektöründe çok ciddi bir girdi var. Turizmi 12 aya yaymaya çalışıyoruz. Siz gençlerimizi de kışın bile havası bu kadar güzel olan, doğal ve kültürel zenginliğe sahip ilçemize bekliyoruz” dedi. ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri 6 ülkeden 20 öğrenciye ilçemizi tanıtan bir brifing verdi.

Foto Galeri