HALKBANK İLE ODAMIZ ARASINDA KREDİ ANLAŞMASI

ODAMIZ ÜYELERİNE 25 MİLYON TL LİK KAYNAK Türkiye’de ilk defa bir ilçe ticaret ve sanayi odası, üyelerini ekonomik krize karşı korumak amacıyla kendi kaynaklarını cazip kredi şartlarıyla kullandırma kararı aldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın aktaracağı kaynak ve HALKBANK tarafından sağlanan ilave kaynakla birlikte Alanya’ya toplam 25 milyon TL’lik  yeni kredi kaynağı sağlandı.

Odamızın üyelerimizin katkıları ile oluşan kendi kaynağını yine üyelerine ‘nakit kredi’ şeklinde kullandırmak amacıyla HALKBANK ‘la protokol imzaladı.16 Şubat 2009 Pazartesi kullanıma açılacak kredilerin alt limiti 5 Bin, üst limiti ise 10 Bin TL olacak Kredi faiz oranları da aylık eşit taksitli ve 12 ay vadeli olacak. Protokole göre ALTSO’nun tarafından sağlanacak 1,5 Milyon TL’nin, geri dönüşlerle birlikte 2,6 milyon TL, ile: Bankanın kendi kaynaklarından 7,5 milyon TL nakit ve gayrinakit kredi ve 10 milyon USD tutarında da yurt dışı kaynaklı kredi olmak üzere Alanya bölgesine yaklaşık 25 milyon TL kredi kullandırılacak. ALTSO mevduat kaynağından firmalara kullandırılacak kredilere; Aylık %1,20 Yıllık % 14,40 oranında faiz uygulanacak ve kredi tutarı üzerinden Yıllık % 1,50 banka hissesine düşen komisyon tutarı kredi müşterisinden peşin olarak tahsil edilecektir. ALTSO mevduat kaynağından aylık eşit taksitli olarak kullandırılacak kredinin vadesi asgari 3 (üç) ay azami 12 (oniki) ay olacaktır. Odamız kaynaklarından kullandırılacak kredilere ilişkin başvurular, talep edilen kredi limitleri dikkate alınarak ve öncelik en düşük miktarlı kredi talebinde olmak üzere genel kredi şartları çerçevesinde Halkbank tarafından değerlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır. ALTSO üyelerine kullandırılacak 25 milyon YTL’lik kaynağın imza protokolü ALTSO ile Halkbank arasında imzalandı. İmza protokolü Oda Başkanımız Kerim Aydoğan ve Halkbank KOBİ Bankacalığından Sorumlu Daire Başkanı İsmet Gergerli arasında imzalandı. Odamız bu protokolün hayata geçmesi için kendi mevduatını da Halkbank Alanya Şubesi’nde değerlendirme kararı aldı. İmza törenine ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Halkbank Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek ve Alanya Şube Müdürü Ahmet Yıldız da katıldı. Protokolün ardından bir açıklama yapan Oda Başkanımız Kerim Aydoğan, söz konusu kredi sayesinde turizm sezonu öncesinde acil ihtiyacı bulunan oda üyelerinin nefes almasını arzu ettiklerini söyledi. Oda Başkanımız Aydoğan açıklamasında, “Odamızın kaynaklarını en doğru ve üye odaklı kullanmayı hedefliyoruz. Turizm sezonunun açılmasına birkaç ay kala sıkışık durumda kalan üyemize bu kredi can suyu gibi gelecek. Üyelerimizden tek isteğimiz aldıkları krediyi zamanında ödesinler. Bu sayede krediden daha fazla üyemiz kullanma imkanı bulsun. 1,2 Faiz oranı ise gerçekten piyasa koşullarında çok uygun. Ben emeği geçen Halkbank müdürü, bölge müdürü ve daire başkanına teşekkür ederim. Kriz dönemlerinde üyemizin yanında olan Halkbankası’nın bu jestine  üyelerimizin iyi günlerinde karşılık vereceğine inanıyorum.” dedi. KOBİ Bankacalığı’ndan Sorumlu Daire Başkanı İsmet Gergerli, ise banka olarak daima üreten ve istihdam yaratan firmaların yanında olduklarını, sadece güneşli günlerde değil, yağmurlu günlerde şemsiyelerini sıkıntı içindeki tacirler için açacaklarını söyledi. Gergerli, açıklamasında, “Son üç ayda 12 bin yeni firmayı da şemsiyeleri altına aldık. Kriz dönemlerinde de çizgimizi bozmadık.’’ dedi. Bu tür sözleşmelerin ilkini TOBB la yaptıklarını ve oldukça başarılı olduğunu, daha sonra İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa gibi büyük odalardan sonra ilk kez bir İlçe odası ile protokol yaptıklarını ifade eden Gergerli, bu konuda Oda Yönetiminin gösterdiği duyarlılık ve çabanın takdire şayan olduğunu belirtti.
Kredi ile ilgili başvurular 16 Şubat 2009 Pazartesi yapılabilecektir.

Bilgi ve Başvuru:
HALKBANK ALANYA ŞUBESİ
Çarşı Mah. Müftüler Cad. No:19 Alanya/ANTALYA
Telefon : 510 10 09
Faks      : 513 50 06 KREDİ BAŞVURUSU İÇİN İSTENİLEN BELGELER
– Vergi Levhası,
– Oda Kayıt Belgesi (Odamızdan Alınacaktır)
– İmza Sirküsü,
– Nüfus Cüzdan Fotokopisi, T.C.Kimlik Numarası
– Adına kayıtlı elektrik, su, telefon faturası ve ikametgah ilmuhaberi
– Son 2 yıllık (2007-2008) muhasebece veya vergi dairesince onaylı İşletme hesabu veya bilanço, gelir tablosu
– Ticaret Sicil Gazetesi (Tüzel Kişiler İçin)
– Yetki Belgesi (Tüzel Kişiler İçin)
– ALTSO-Halkbank İşbirliği İle Destek Kredisi İçin Kredi Talebi Beyan Belgesi (Odamızdan Alınacaktır) Kredi başvuruları Banka tarafından protokol kapsamına uygun olarak; genel bankacılık mevzuatı, bankacılık teamülleri, Banka mevzuatı ve kredi politikası esasları doğrultusunda değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.