2.EL OTOMOTİV SEKTÖRÜ HAREKETLENECEK

ODAMIZDA GÜNDEM ‘AÇIK OTO PAZARI’ Odamız  tarafından ikinci el otomobil piyasasının canlanması için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla 10 Şubat 2009 günü Odamız Yönetimi,  14. Meslek Grubu üyeleri ile ilçemizde açık oto pazarı kurulması için yürütülen çalışmalar değerlendirdi.

“Otomotiv, kara taşıtları, yedek parça ve aksesuarlar, petrol ve petrol ürünleri ile her türlü yakıtın imalatı, bakım onarımı, toptan ve perakende ticareti” ile iştigal eden üyelerden oluşan Odamız 14. meslek grubu ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Gazipaşa Dolmuş duraklarının bulunduğu alanda planlanan açık oto pazarı için Alanya Belediyesi’ne yapılan müracaatın sonuçları görüşüldü. Söz konusu alanda açık oto pazarı kurulmasının Alanya Belediyesi tarafından uygun görülmediğine dair odamıza ulaşan yazı üzerine yeni ve uygun yerlerin arayışına başlanması fikri benimsendi. ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, ‘Sıfır otomobil Piyasası’ndaki durgunluk nedeniyle ikinci el otomobillerin daha rahat satılabilmesi için  halkın ve galerici esnafın bizden belediye ile görüşme içine girilerek açık oto pazarı kurulması talebi oldu. Burada amacımız daha rahat ticaretin sağlaması ve çevre oto pazarlarına gitme zorunluluğu olmaması temel düşüncedir. Alanya’da belli bir gün oto pazarı kurulması için bizden  istenen yer için belediyeye başvuruda bulunduk. Yer için arkadaşlarımız Gazipaşa Dolmuş duraklarının bulunduğu alanı ilk süreçte uygun gördü. Bu anlamda girişimleri başlattık. Yer konusunda ilk talebimiz kabul edilmedi. Ancak araştırmalarımız sürecek. Uygun yerler bularak yeniden belediyeye başvuru yapacağız” dedi.