KOMİTE ÜYELERİ FAALİYETLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

ODAMIZ MÜŞTEREK KOMİTELER TOPLANTISI YAPILDI Odamız müşterek komiteler olağan toplantısı 21 Eylül 2010 Salı günü gerçekleştirildi. Red Tower Restaurant’da bir araya gelen komite üyelerine Odamızın geçmiş 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi verildi, görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını Odamız Meclis Başkanı Mustafa Tuna yaptı. Paylaşım ve bilgilendirme amacıyla yılda iki kez düzenlenen müşterek komiteler toplantılarında elde edilen fikirlerin oda çalışmalarına önemli katkısı olduğunu söyleyen Tuna, oda yönetim kurulunun geride kalan 6 ayda çok önemli çalışmalara imzasını attığını belirterek sözü Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan’a bıraktı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan ise, meslek komitelerinin Odamızın en temel organları olduğunu belirterek başladığı konuşmasında geride kalan dönemin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çalışmalarının temelinde bölgemizdeki turizm ve ekonomik hareketliliği tüm yıla yaymak olduğuna işaret eden Aydoğan, özellikle yükseköğrenimin ilçemizde daha fazla yaygınlaşması konusunda girişimlerinin olduğunu söyledi. Bu konuda kuruluş çalışmnaları sürdürülen Hamdullah Emin Paşa Vakıf Üniversitesinin YÖK’den onay almasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Aydoğan, süreçte emeği geçenlere teşekkür etti. Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı olarak ilçemizde faaliyet gösteren işletme fakültesi ile meslek yüksekokullarına yeni fakültelerin eklenmesi konusundaki çalışmalara da dikkat çeken Aydoğan, kısa süre içinde öğrenci sayısının 6 kat artarak 350’den 2 binlere ulaştığını söyledi. Oda Başkanımız hedeflerinin kısa sürede öğrenci sayısında 5 bin ve 2 yıl sonrasında da yeni bölümlerin açılmasıyla 10 bine çıkması olduğunu ifade etti.
Yine aynı hedef doğrultusunda Kış turizmini canlandırmak için Akdağ Kayak Merkezi konusunda da önemli mesafeler kaydedildiğini ve üniversitelerle işbirliği yaparak bazı raporlar hazırlattıklarını belirten Aydoğan, ilçemizde Golf sahalarının açılması için de bazı girişimlerin olduğunu vurguladı.  Aydoğan, Yabancıya Mülk Satışı konusunda hazırladıkları raporu da Başbakanlığa sunduklarını söyledi. Söz konusu raporda İspanya’nın yabancıya mülk satışından 500 Milyar dolar gelir elde ettiğini ama ülkemizde halen bu satışlardan tek haneli rakamlara ulaşıldığı şeklinde vurgular yaptıklarını söyleyen Başkan Aydoğan;” İki devlet ama tek millet dediğimiz Azerbaycan ve diğer Türki Cumhuriyetlerine bile ev satamıyoruz. Komşumuz Arap Ülkelerinde ciddi potansiyel var ve bizler bundan yararlanamıyoruz. Bu sektörde İspanya modelinin ülkemizde de uygulanmasından yanayız” dedi.
Aydoğan ayrıca komite üyelerine Gazipaşa Havalimanı’na başlayan tarifeli seferlerin devam etmesi ve bu havalimanının tercih edilebilir bir liman haline gelebilmesi için de gerekli girişimlerin yapılarak Doğu Beldeler, ALTID ve Alanya TURSAB BYK işbirliğinde ücretsiz servis seferlerinin başlatıldığını anlattı. Aydoğan yoğun geçen dönem konsuunda yaptığı uzun konuşmasında ayrıca, bölgemizde işsisizlik sorununa çözüm amacıyla oda binasında Özel İstihdam Bürosu kurulduğunu, bazı iş kollarını bir araya toplayacak sitelerle ilgili çalışmalar yürütüldüğünü, fuarcılık ile ilgili çok önemli adımların atıldığını, tarım sektörüne yönelik uluslar arası fuarlara katılındığını, Alanya Muz Üreticileri Birliği ile bir AB projesine ortaklık yapıldığını, yine odamızın ortaığ olduğu bir AB Projesinin kabul edildiğini, ilçemizin tanıtımı amacıyla Su Altı Yaşam Kitabı bastırıldığını,  Alanya’yı tüm yönleriyle anlatan Ekonomik rapor Kitabının bastırıldığını spor turizmine yönelik bazı girişimlerde bulunulduğunu, hallerin tek çatı altında toplanması amacıyla önemli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

KOMİTE ÜYELERİ FAALİYETLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ