Foto Galeri

ALTSO MYO 2010-2011 ÖĞRETİM YILINA COŞKUYLA GİRDİ

ODAMIZIN GURUR ABİDESİ ALTSO MYO 2 YAŞINDA Yapımı odamız tarafından gerçekleşen ve 28 Eylül 2010 günü gerçekleşen törenle 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılına giren A.Ü.ALTSO MYO bu yıl 900’e yakın öğrenciye hizmet verecek. Oda Başkanımız Kerim Aydoğan açılışta yaptığı konuşmada öğrencilere başarılar dilerken eğitime olan katkının süreceğine işaret etti.

Odamızın gurur abidesi olan ve ilçemiz yükseköğrenimine büyük katkı sağlayan ALTSO MYO ikinci yılına büyük bir coşku ile girdi. 28 Eylül 2010 Salı günü gerçekleşen törenle 2010-2011 öğretim yılını açan ALTSO MYO, törenine 800 öğrenci ile hizmet verecek. Bu sayı ek kontenjanlarla 900’e ulaşacak. Yine Odamızın katkılarıyla hizmete giren İşletme Fakültesi öğrencileri ile bu sayı 2 bine ulaşıyor.
Yeni öğretim yılı için düzenlenen törene ALTSO MYO öğrencileri ile birlikte Oda Başkanımız Kerim Aydoğan, Meclis Başkanımız Mustafa Tuna ve Odamız Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Kaymakam Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şahin, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile A.Ü. İşletme Fakültesi Dekanı Prof Dr İbrahim Güngör katıldı.
Oda Başkanımız Kerim Aydoğan  öğretim yılının ilk dersini de verdiği konuşmasında, “Odamızın 20 yıla yakın geçmişinde eğitim çalışmalarına da ayrı önem verdiğine dikkat çekti. Eğitim alanında yapılan çalışmaların en önemlisinin de ALTSO MYO olduğunu belirten Aydoğan, bu dönem daha kalabalık bir öğrenci gurubu ve daha güçlü bir eğitim kadrosunun bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlçemizde yüksek öğrenimin kapasitesinin gelişimi için sadece bina yapmayıp, mevcut yükseköğrenimin de eksiklerini giderme gayreti içinde olduklarını da belirten Oda Başkanımız, en kısa sürede mevcut öğrenci sayısını 5-6 katına çıkartma yönünde gayretleri olduğunu söyledi. Hızla büyüyen ve gelişen Türkiye ve ilçemizin gerek ulusal, gerekse uluslar arası pazarda rekabet gücünü arttırmanın ancak gelişmiş meslek yüksek okulları ve bunların yetiştirdiği nitelikli insan gücüyle mümkün olabileceğine de işaret eden Aydoğan, genç bir nüfusa sahip olan ülkemizin yetiştirdiği kalifiye iş gücünün Avrupa’nın bile iş gücü açığına çare olabileceğini söyledi. Konuşmasının ardından öğrencilere ders niteliğinde kısa bir açıklama da yapan Oda Başkanımız Kerim Aydoğan, kendi tecrübelerine vurgu yaparak, öğrencilerinin tek hedefinin okullarını bitirmek değil, sonrasında çok önemli mevkilere gelebilmek olması gerektiğine dikkat çekti. Bunun için globalleşen dünyamızda yabancı dilin büyük önemi olduğuna işaret eden Aydoğan, “Yabancı dil alanında kendinizi geliştirin. Bir dil bilmek artık nitelikli işgücü yaratmak için yeterli değil. İki hatta gerekirse üç dil öğrenin. Bu konuda kendinizi geliştirin. Bunu başarabilirseniz iş hayatında önünüz açılacaktır. Hedefinizi yüksek koyun. Yapabilecekleriniz konusunda sınırlar koymayın. Bugün çok önemli mevkilere gelmiş birçok iş adamı ve bürokratın zamanında sizden bile zor durumlarda olduğunu unutmayın” dedi. Törenin açılış konuşmasını ALTSO MYO Müdürü Do. Dr Hulusi Doğan yaptı. Doğan konuşmasında okulun açılmasındaki emekleri nedeniyle odamız yönetim kuruluna teşekkür etti. ALTSO’nun desteğini sürekli olarak yanlarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında da, Meslek Yüksekolundan mezun olmanın dezavantaj olmadığına dikkat çektiği konuşmasında: “ALTSO MYO’dan mezun olan öğrencilerimiz bugüne kadar iş bulma konusunda da ALTSO’dan büyük destek gördü. Yeni bir okuluz ama MYO lar arasında ülkemizde ilk 10 sıradayız. Öğrencilerimiz çok çalışırsa gelecek kaygısı taşımayacaktır” dedi.
A.Ü. Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof Dr İbrahim Güngör ise konuşmasında Alanya’nın eğitim şehri olması yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek eğitim alanında katkı sağlayan Odamız başta olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise konuşmasında öğrencilere ulaşım müjdesi verdi. Sipahioğlu “Önümüzdeki günlerde fakülteyle şehrin tüm noktalarını buluşturacak bir ulaşım planı üzerinde çalışıyoruz” dedi. Sipahioğlu ayrıca ÖHEP vakfı tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun da fakülte ve MYo öğrencilerine büyük hizmet verdiğini dile getirdi.
Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise, ALTSO MYO’nun kısa zaman içinde çok büyük aşamalar kaydettiğini ve ülkemizin sayılı Meslek Yüksekokulları arasına girdiğini vurguladı. Doğan,  ÖHEP vakfı olarak yaptırılan öğrenci yurduna da öğrencilerin sorununlarının çözümüne katkı yaptığını ve ulaşım sorununu da çözmek için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Törenin son bölümünde yükseköğrenime katkıları nedeniyle Odamıza bir de şükran plaketi takdim edildi. Oda Başkanımız Kerim Aydoğan, bu plaketin hayatında diğer ödüllerden çok daha fazla önemi bulunduğuna dikkat çekti.

Foto Galeri

ALTSO MYO 2010-2011 ÖĞRETİM YILINA COŞKUYLA GİRDİ