Foto Galeri

ODAMIZ KİŞİSEL EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

ODAMIZDAN HALKLA İLİŞKİLER SEMİNERİ Odamızın 2010 dönemi kişisel eğitim seminerleri “Halkla İlişkiler” konulu çalışma ile başladı. 02 Ekim 2010 Cumartesi günü gerçekleşen seminere eğitimci olarak Uzman Mehmet Ak katıldı. Eğitime ilgi büyüktü.

Büyük ilgi gören seminer ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Halkla İlişkilerin meslek hayatında öneminin yeni yeni anlaşıldığına dikkat çeken Uzman Eğitimci Mehmet Ak, günümüzde büyük firmaların artık bu konuda uzmanlaşmış personel istihdam ettiğini hatırlattı. Ak, Küçük ve orta işletmelerde ise sahip ve çalışanların her birinin halkla ilişkiler konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini önemle vurguladı. Özellikle  kurum politikası ve davranış konularında firmaların tutarlı satış politikaları izlemeleri gerektiğini söyleyen Ak, “Dengesiz politikalar, farklı yöntemler zaman içinde kuruma zarar verir” dedi. Markalaşmanın önemine de dikkat çeken Ak, bir firmanın ilk görüşte kendisini ifade edebileceği bir logosunun olması ve kendine has yöntemler geliştirmesi gerektiğini de ifade ederek kurumsal kimlik konularında da çarpıcı mesajlar verdi. Firmalarda PR çalışmalarının da günümüzde büyük önemi olduğuna işaret eden Ak, “Halkla İlişkiler, kurumun amaçları doğrultusunda kendisi için geliştirdiği tanımın kamuoyu tarafından aynı biçimde algılanmasını sağlayacak faaliyetler bütünüdür” dedi. Uzman Ak son olarak, “PR için İnceleme, Planlama, Uygulama ve Değerlendirme, Planlamada “10 Basamak” kuralı, PR çeşitleri, Kurumsal PR, MPR (Marketing PR) / MPR Enstrumanları, Halkla İlişkiler ve Reklam, PR ve İnsan Kaynakları Yönetimi, PR ve Personel Motivasyonu, Kurum Kültürü, Şirketlere Saygınlık Kazandırmak, Şirket İçi; Çalışanlar Arası İletişim, Müşterilerle iletişim, PR ve Basınla İlişkiler, Basınla İlişkiler’ de Püf Noktaları, Basın Kitleri, Kriz PR’ı / Kriz Öncesi Planlama, Kriz PR’ı / Kriz sırasında Basınla İlişkiler, püf noktaları, Kriz yönetiminde dikkat edilecek noktalar, PR Müdürü ve görevleri, Örnek çalışmalar, PR organizasyonları nasıl değerlendirilir?” konularında da katılımcılara bilgi verdi. Öte yandan ALTSO’nun Kişisel Eğitim Programlarına 09 Ekim 2010 Cumartesi günü; “Diksiyon-Topluluğa Hitabet-Etkili Konuşma” eğitimi ile devam edileceği açıklandı.

Foto Galeri