LİTVANYALI KADINLARIN ALANYA TEMASLARI DEVAM EDİYOR

ALTSO ile Litvanya Cumhuriyeti Panevezys Ticaret Sanayi ve Zanaatkârlar Odası işbirliğinde yürütülen “Kadınları İş Dünyasında ve Girişimcilikte Destekleme Projesi” kapsamında Alanya’ya gelen Litvanyalı girişimci kadınlar, Alanya temaslarına devam ediyorlar.
Proje kapsamında bugün ALTSO’da gerçekleşen toplantıda, İki ülke arasında işbirliği olanakları ile iş fırsatları üzerine konuşan Türk ve Litvan kadın iş insanları üretim ve uygulama konularında kendi bölgeleri hakkında bilgilendirme yaptılar.
Alanya’da girişimci ruha sahip kendi işini kurmak isteyen ve halen iş hayatında çalışmakta olan kadınları desteklemek amacıyla ALTSO tarafından başlatılan proje kapsamında Alanya’ya gelen Litvanlar, ilk olarak ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in katıldığı bir tanışma toplantısına katılmıştı.
Litvan girişimciler, ALTSO’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısının ardından, muz ve avokado bahçelerinde inceleme yaptılar. Alanya Avokadocular Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen ile de avokado üzerine bir görüşme gerçekleştiren Litvanlar, bugün de Alanyalı girişimci kadınlar ile ALTSO’da bir araya geldi.
Litvanya’dan gelen kadın girişimci heyetinin tek tek konuşma yaparak Litvanya’da gerçekleştirdikleri üretimi anlattıkları toplantıda Alanya’dan çok sayıda girişimci kadın yer aldı.
Unlu mahsuller, dondurulmuş gıda ve diğer üretim firmaları üzerine ayrıntılı bilgiler aktaran Litvanlar, Litvanya’da gerçekleştirilen firma kurulum süreçleri hakkında da Alanyalı girişimci kadınları bilgilendirdi.

LİTVANYALI KADINLARIN ALANYA TEMASLARI DEVAM EDİYOR