ODAMIZIN SOSYAL ORTAĞI OLDUĞU PROJENİN STARTI VERİLDİ

BULGARLARLA İŞBİRLİĞİNE GİDİYORUZ Geçtiğimiz ay AB tarafından kabul edilen ve Alanya Belediyesi ile Bulgaristan’ın Vidin Şehri tarafından hazırlanan Odamızın da sosyal ortağı olduğu  160 Bin Avro bedelli “Alanya – Vidin Arasında Bölgesel İhtiyaçlara Göre İş Potansiyelinin geliştirilmesi” projesi start aldı.

Geçtiğimiz ay AB tarafından kabul edilen ve Alanya Belediyesi ile Bulgaristan’ın Vidin Şehri tarafından hazırlanan Odamızın da sosyal ortağı olduğu  160 Bin Avro bedelli “Alanya – Vidin Arasında Bölgesel İhtiyaçlara Göre İş Potansiyelinin geliştirilmesi” projesi start aldı. Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyoloğunun Geliştirilmesi “Kentler ve Belediyeler Hibe Programı” kapsamında hibe almaya hak kazanan söz konusu proje nin hedefleri arasında sırasıyla; Elverişli iş ve Yatırım ortamının yaratılmasıyla Alanya bölgesinin ekonomik gelişimini desteklemek,  Uygun iş koşullarının yaratılmasıyla Alanya’daki iş kapsamını genişletmek,  Avrupa Pazarına yakınlaşmak, kişi ve malların serbest dolaşım fırsatlarından yararlanmak, Alanya ve Vidin Belediyeleri arasında başarılı uygulamaların transferi ve alışverişi,  iki tarafın ticaret gelişim tarzlarının anlaşılması için sürdürülebilir bir işbirliği ortamının desteklenmesi, İş birliğinin sağlanması için vatandaşların her aşamada katılımını sağlamak, Ticaret ve yatırım işbirlikleriyle coğrafik sınırları genişletmek, ALTSO Bünyesinde Alanya Yatırım Merkezi Kurmak ve Vidin Ticaret Bölgesinde yatırım için; Alanya’da ticaretle uğraşan kesimin tercihlerinin belirlenmesi gibi olduğu açıklandı. Bu amaçla bugün Odamızda bir araya gelen Bulgaristan’ın Vidin Şehri Ticaret Odası ve Belediye ile Odamız ve Alanya Belediyesi yetkilileri projenin işleyişi ve çalışma sistemi hakkında görüş ve önerilerini paylaştılar. Toplantıya Oda Başkanımız Kerim Taç başkanlık yaparken Alanya adına görüşmeye iştirak eden bir diğer isim Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş oldu. Toplantıya partner şehir Vidin adına ise Proje Koordinatörü Evgenia Koeva, Vidin Belediye Proje Görevlisi Kostadiv Krastev ve AB Uzmanı Rossen Cholakov katıldı. Toplantıya ilişkin bilgi veren Oda Başkanımız Kerim Taç ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, AB tarafından Vidin şehrinde bir “AB Yatırım Merkezi” kurulduğuna dikkat çektiler. Taç ve Akbaş, bu manada AB’nin Vidin’e uluslar arası yatırımı teşvik ettiğini Alanya olarak da bu yatırım merkezinin tecrübelerinden yararlanacaklarını söylediler. Odamız Başkanı Kerim Taç da ilçemize de bir yatırım merkezi kurulması yönünde gayret göstereceklerini ve bugün başlayan görüşmelerin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.
Vidin heyetinden Proje Koordinatörü Evgenia Koeva ise buna benzer bir işbirliği çalışmasını Bulgaristan ve Romanya’nın ortaklaşa yürüttüğünü hatırlatarak, “Bizler Romanya ve Bulgasistan arasında kurulan bu ticaret köprüsü ile ilgili çalışmalardan da gerekli bilgi ve tecrübeleri edindik. Bu tecribeleri Alanya ile yürüteceğimiz projede kullanmayı hedefliyoruz. AB’nin desteği ile projeyi başarıyla hayata geçirecek ve Alanya ile uzun yıllar sürecek ticari bir işbirliğine gideceklerine inandıklarını söyledi.