ŞAHİN 2020 TURİZM SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı 24 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirildi.

Toplantıda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, gerçekleşen Yönetim Kurulu faaliyetleri konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. Meclis toplantısına Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan da misafir olarak katıldı. Altan, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri uygulamalarıyla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Meclis üyelerine geçtiğimiz bir aylık oda faaliyetleriyle ilgili bilgiler aktaran Başkan Şahin, pandeminin etkisi altında geçen 2020 turizm sezonunda geçtiğimiz yıla oranla Alanya’mızda ortalama yüzde 85’e varan bir kayıp olduğuna dikkat çekti.

Başkan Şahin, “Özellikle Rusya Federasyonu pazarında yüzde 78, Almanya pazarında yüzde 87 İskandinav Pazarında yüzde 90 ların üstünde bir gerileme var. Pandeminin başından bu yana devletimiz sağ olsun birçok teşvik ve kredi paketleri ile iş insanları ve çalışanlarını desteklemiş olsa da; bu destekler kesinlikle ve kesinlikle yeterli olmamıştır. Bizler bundan sonra da güncellenen ihtiyaçları tespit etmeye ve ilgili kurumlara iletmeye devam edeceğiz. Özetle tüm dünyayı etkisi altına alan bu pandemi sürecinden Devletimiz ve iş insanlarımız ile el ele başarıyla çıkmak için üzerimize düşeni yapmaya ve köprü olmaya devam edeceğiz” dedi.

ALANYA KAYMAKAMI DR FATİH ÜRKMEZER’E ZİYARET

İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesiyle birlikte esnafların yaşadıkları sıkıntıları Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer’e anlattıklarını dile getiren Başkan Şahin, “Esnaf Odası Başkanımız Nuri Demir, Bakkallar Odası Başkanımız Velittin Yenialp ile birlikte Kaymakamımız Dr Fatih Ürkmezer ’i ziyaret ederek iş insanlarımızın taleplerini ilettik ve mevcut ekonomik gelişmeleri değerlendirdik. Ziyarette Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan kararların uygulanması konusunda görüş ve önerilerimizi Sn Kaymakamımıza ilettik” dedi.

Başkan Şahin ayrıca toplantıda, Antalya Valisi Erzin Yazıcı’nın Alanya ziyareti, ALTSO Yönetim Kurulu’nun Antalya ziyaretleri başta olmak üzere son bir aylık faaliyetlerle ilgili olarak meclis üyelerine detaylı bilgiler aktardı.

ALTAN: “BÜTÜN İŞLEMLER İNTERNET ORTAMINDA YAPILABİLİYOR”

Başkan Şahin’in ardından söz alan Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan ise 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri uygulaması ilgili olarak önemli bilgiler aktardı.Altan, ayrıca pandemi sürecine dikkat çekerek, internet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi’ne giriş yapılarak ödemelere ilişkin bütün işlemlerin online olarak da yapılabildiğini vurguladı.

ŞAHİN 2020 TURİZM SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ