ŞAHİN’DEN KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğini bu yıl da Harbour Restoran’da gerçekleştirdi. Kahvaltılı kutlama programına Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer, Şehit Anne ve eşleri, Alanya Kadın Hakları Derneği Yöneticileri, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Kadın üyeleri, Alanya Yabancılar Meclisi’nin Kadın Üyeleri katıldı. Başkan Şahin, kahvaltı etkinliğinde ve daha sonra Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende kadınlara da karanfil dağıttı.

Gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, başkanlığının ilk döneminde Banu Okan Kavukçu’nun ALTSO tarihinde ilk defa yönetime giren kadın olduğunu ve yeni dönemde de başkan yardımcılığına Fatma Taşpınar’ı getirdiğini hatırlatarak; “Biz kadınların toplumun her katmanında eşit hak ve özgürlükler içerisinde görev yapması için gayret ediyoruz. Ayrıca Odamız Kadın Girişimciler Kurulunu da oluşturduk. Çünkü biliyoruz ki kadınlara fırsat verildiğinde çok büyük başarı hikayeleri ortaya çıkabiliyor. Her birinin başarı hikayesinde büyük bir mücadele var. Yılmak yok. Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı bilim ve akıl, bunları kullanacağız. Türkiye’nin ekonomik büyümesinde kadınlarla birlikte var olacağız. Kadını yok sayan zihniyete karşı hep beraber duracağız, mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“Üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizin anneleri ve eşlerinin de topluma emanet olduğunu düşünüyorum. Ne zaman isterlerse yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çünkü ne yaparsak yapalım onların haklarını ödeyemeyiz” diyerek sözlerini sürdüren Şahin, konuşmasında ayrıca son günlerde yine gündeme gelen kadına şiddet olaylarına da dikkat çekti.

KAYMAKAMDAN ŞAHİN’E TEBRİK

Öte yandan Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer’de konuşmasında toplumun her kesiminden kadını bu anlamlı gün dolayısıyla bir araya getiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i tebrik etti. Ürkmezer; “Başkanımız 8 Mart Dünya Kadınlar gününde örnek bir çalışmaya imza attı. Yaptığı başarılı çalışmaların yanında bu tür sosyal projelere de imza atmasını çok anlamlı buluyorum. Biz de Alanya Kaymakamlığı olarak kadınlarımızı korumak için gerekli tedbirlerimizi alıyor ve onların hak ettiği eşit koşullarda varlıklarını sürdürmelerini destekliyoruz” dedi.

Organizasyonda kürsüye çıkan Alanya Kadın Hakları Derneği Başkanı Gaye Coşkun ve Yabancılar Meclis Başkanı Abdullah Karaoğlu da Başkan Şahin’e çalışmalarına verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

ŞAHİN’DEN KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK