SUALTI ZENGİNLİĞİMİZ SU YÜZÜNE ÇIKTI

ALTSO, ALANYA’NIN SU ALTI YAŞAMINI TANITACAK Odamız bugüne kadar gizli kalan Alanya’nın Su Altı Yaşamı’nı gün yüzüne çıkardı. Bu amaçla ilçemizin tanınmış su altı fotoğrafçıları olan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ferit Altürk ve Diş Hekimi Ahmet Şen’in uzun yıllardır çekip derlediği fotoğraf ve bilgileri kitap haline getirdiklerini söyleyen  Oda Başkanımız Kerim Aydoğan, “ Bundan sonra ilçemizin su altı yaşamını da tanıtıma açmayı hedefledik” dedi.

Odamızın 29 Haziran 2010 günü gerçekleşen haftalık yönetim kurulu toplantısında yapılan açıklamada, Alanya’nın bugüne kadar hiç bilinmeyen su altı yaşamının kitap haline getirildiği ve bu sayede tanıtımda yeni bir sayfanın daha açılacağı belirtildi.
İlçemizde su altı fotoğrafçılığı alanında tanınmış isimlerden olan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ferit Altürk ve Diş Hekimi Ahmet Şen’in yıllardır derlediği görüntü ve bilgilerin bir kitapta toplandığını belirten Aydoğan, “Bu Kitaba Alanya’nın Su Altı Yaşamı” ismini verdik. Tanıtımla ilgili tüm kurumlarla bu eseri paylaşmaya hazırız. Gerekirse isteyen kurumlara bu kitaptan basmaları için bilgileri de veririz. Alanya’nın zengin Su Altı Yaşamı bugüne kadar yeterince tanıtılamadı. Daha doğrusu ilçemizde su altı zenginliği buraya gelip dalan meraklılar dışında pek bilinmiyordu. Ama bundan sonra ilçemizin muhteşem yer üstü güzelliklerine su altı zenginliklerimizi de ekledik. Kitapta emeği geçen değerli su altı fotoğrafçıları Ferit Altürk ve Ahmet Şen’e teşekkür ederiz” dedi.
Su altı yaşam fotoğrafçısı Ferit Altürk de, ALTSO’nun başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek bugüne kadar unutulan Alanya’nın çok önemli bir zenginliğini tanıtıma açtığını söyledi. Alanya’daki su altı yaşam ile ilgili özellikle yurt dışında tek kare fotoğraf ve bilgi olmadığına dikkat çeken Altürk, “Biz bugüne kadar kendi web sitemizde ve amatör yayınlarla çekimlerimizi ve elde ettiğimiz bilgileri sınırlı sayıdaki kişilere ulaştırabilmiştik. Ama bu kitap Alanya Su Altı Yaşamı’nın tanıtımı için çok büyük önem taşıyor. İlçemizde senede 100 – 150 bin arası dalış yapılmaktadır. Buna keza 10-12 civarında da dalış okulumuz var. Dalış turizminin ilçemize ciddi ekonomik katkıları olabilir ama iyi tanıtmak kaydıyla. Bu manada bu eserin hazırlanmasına öncülük eden Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na şükranlarımızı sunarım” dedi. ALANYA’NIN SUALTI YAŞAMI KİTABINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…..