TOBB 64. GENEL KURULU YAPILDI

ODA BAŞKANIMIZ KERİM AYDOĞAN TOBB TİCARET VE SANAYİ ODALARI KONSEYİNDE Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 2 Mayıs 2009 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen 64. Genel Kurulunda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bin 362 geçerli oyun tamamını alarak yeniden başkan seçildi. Seçimli 64. Genel Kurulu’nda Oda Başkanımız Kerim AYDOĞAN 30 Üyeli Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ile Turizm Çalışma Gurubuna seçildi.

TOBB’un 64. Genel Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayırdırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal katılımıyla 2 Mayıs Cumartesi günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Genel Kurula Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Kerim AYDOĞAN, Meclis Başkanımız Mustafa TUNA, genel Kurul Delegelerimiz, Servet SİPAHİOĞLU, Mevlüt DALABASMAZ, Fevzi YÜKSEKKAYA, Namık ŞENLİ, Mehmet İhsan DİREKÇİ, Serhat KAYIŞ, Bilal KORKMAZ, Cengiz YELKEN, A.Kadir TURHAN ile Oda Genel Sekreteri Servet ÜNLÜ iştirak ettiler.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB 64. Genel Kurulu’nun açış konuşması ile başlayan genel kurulda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genele Başkanı Deniz Baykal ve siyasi parti temsilcileri birer konuşma yaptı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, kamu idaresinde bir zihniyet değişimine acilen ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Kamu görevlilerimiz, halkın amiri değil, hizmetkârı olduklarını bilmeliler ve maaşlarını ödeyen halka karşı daha fazla sorumluluk hissetmeliler. Kamuda performansa dayalı ücret sistemi uygulanmalıdır” dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açış konuşması şöyle: “Kriz zamanları, muhasebe yapma zamanıdır. Yaşamakta olduğumuz sıkıntıların, kapanan dükkânlarımızın, sanayi tesislerimizin, işsiz kalan insanlarımızın muhasebesini yapma zamanıdır. 2002 sonrasında sağlanan siyasi istikrar ve reform süreci, Türk özel sektörünün becerisi ve dinamizmiyle birleşince, 2003-2006 arasında, yıllık ortalama yüzde 7,5’lik ekonomik büyümeyi yakalamıştık. Bu yıllar siyasi istikrarın, ekonomik istikrara dönüştüğü yıllardı. Bu yıllar, dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline gelmenin sağladığı güvenle, hep büyümeyi, kalkınmayı, yaşam kalitesinin yükseldiği, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alan bir Türkiye’yi düşünmenin getirdiği heyecanla yaşadığımız yıllardı. 2007’den itibaren siyasi kutuplaşmalar ön plana çıktı. Reform süreci aksadı ve dolayısıyla ekonomi geri planda kaldı. Sonuçta, büyüme hızı 2007’de yüzde 4,7’ye, 2008’in ilk dokuz ayındaysa yüzde 3’e geriledi. Küresel kriz de ülkemizi etkilemeye başlayınca, zaten yavaşlamış olan büyüme, ağır bir küçülmeye dönüştü TOBB’un 22. Başkanı olan Hisarcıklıoğlu, 12 yıl görev yapan ilk başkan olacak. Salona girişi sırasında delegeler tarafından ayakta alkışlanan Hisarcıklıoğlu, teşekkür konuşması yaptı. Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin olduğu yerde bereketinde olacağını belirterek, “Başarının tamamen sahibi sizsiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. Eksiklikler noksanlıklar varsa bu benimdir. Liderlik bunu gerektirir. Üç dönem odalar birliği başkanlığı yaptım. Bu bana karşı gösterdiğiniz teveccühünüz. Sizlere hizmet etmek bu ülkeye hizmet etmektir” diye konuştu. Başarıda hanım ve çocukların büyük katkısı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, hanım ve çocukların hizmet etmek için fırsat verdiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Evde huzursuzluk olsa ne işinizle ne odanızla ilgilenebilirsiniz. Başarınızın yüzde 51’i onun hakkı. Onların hakkını verin” dedi. Salonda 365 oda ve birlik başkanı bulunduğunu ve bütün başkanların kardeşi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, sadece 14 tanesini yönetim kuruluna seçilebileceğini söyledi. Herkesin yönetim kurulu üyesi olduğunu, kimsenin ayrısı gayrısı olmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Aranıza fitne ve fesatın girmesine müsaade etmeyin” dedi. Başkanlık seçiminin ardından, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler ve komisyonların seçimi yapıldı. Seçimler sonucunda Odamız Yönetim Başkanı Kerim AYDOĞAN, 30 Kişilik TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyine ve yeni oluşturulan Turizm Çalışma Gurubuna seçildi. Genel Kurul nedeni ile Ankara’da bulunan Odamız heyeti 1 Mayıs akşamı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölge odaları onuruna verilen akşam yemeğine iştirak etti. Antalya milletvekillerinin de hazır bulunduğu yemekte, Alanya heyeti olarak milletvekilleri ile de çeşitli konular üzerinde görüş alışverişlinde bulunuldu.

TOBB 64. GENEL KURULU YAPILDI